Split dobiva tematski park "Za sva vrimena"

22.07.2021.

11:59

Autor: Šime Kovačević/Dobro jutro, Hrvatska/V.M./HRT

Park "Za sva vrimena"

Park "Za sva vrimena"

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

Nakon 5 godina projekta „Za sva vrimena“ i 10 godina postojanja „Našeg Hajduka“ došao je trenutak u kojem se otvara park „Za sva vrimena“ s više od 1000 već upisanih imena donatora. Uz tih 1000 imena u projektu je sudjelovalo još više od 3000 navijača, a do sada je prikupljeno više od 17 milijuna kuna.

U parku je uoči otvorenja bila ekipa emisije Dobro jutro, Hrvatska koju su dočekali Ante Krnić, član Upravnog odbora Našeg Hajduka i Tomislav Mikulić, voditelj projekta Za sva vrimena:

Tematski park "Za sva vrimena", koji se nalazi u neposrednoj blizini stadiona Poljud, bit će otvoren večeras (22. srpnja).


- Još 2011. godine klub navijača Torcida osnovao je udrugu „Naš Hajduk“ s ciljem privlačenja članova i stjecanja dionica kluba. Navijači su prepoznali taj projekt i odlučili su krenuti tim putom , i 10 godina poslije možemo reći da smo apsolutno uspjeli: vratili smo klub navijačima, rekao je Ante Krnić.


Udruga ima 30-ak tisuća članova, i u proces stjecanja dionica kluba krenulo se prije 5 godina.


- Trenutno imamo 26,39% dionica kluba, i idemo dalje. Otplaćeno je preko 17 milijuna kuna za te dionice, a tematski park „Za sva vrimena“ posvećen je svim tim donatorima i navijačima koji su stali uz klub i branili ga, istaknuo je Krnić.

Park "Za sva vrimena"

Park "Za sva vrimena"

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

Voditelj projekta Za sva vrimena Tomislav Mikulić podsjetio je da je natječaj za idejno rješenje parka u kojem će biti upisana sva imena donatora 2017.godine, a pobjedničko rješenje bilo je izabrano među 18 prijedloga.


- Struci smo prepustili da složi krajobrazni projekt za zelenu površinu, koja je odlučila ići u smjeru autohtonog bilja i koncepta vrta. Danas imamo preko 100 različitih vrsta, neke su i endemske kakve u Splitu nisu viđene 7-8 godina. Zato smo htjeli i označiti te biljke, napomenuo je Mikulić.


Sam spomenik donatorima je spreman za otvorenje već godinu dana, ali čekalo se da se dovrši park.


- Zadnjih smo 15 dana intenzivno lijepili imena naših donatora koji su nas na neviđeno podržavali sve ove godine, tu je više od 1000 imena, a još 800 imena je rezervirano, ustvrdio je Mikulić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!