Sveta Klara čini se idealnom za život, ali nedostaje tržnica

16.03.2023.

09:46

Autor: Zdravka Giacometti/T.D./Dobro jutro, Hrvatska/HRT

Ilustracija, Sveta Klara

Ilustracija, Sveta Klara

Foto: Zeljko Lukunic / Pixsell

Ove subote u zagrebačkoj četvrti Sveta Klara održat će se prvi put tržnica. Bit će proizvoda domaćih OPG-ova. 

U novozagrebačkoj četvrti Sveta Klara niče sve više stambenih zgrada i sve je više stanovnika. Četvrt na zelenom gradskom rubu čini se idealnom za život, ali nedostaje mogućnosti opskrbe namirnicama, osobito voćem i povrćem. 

Vijećnik Mjesnog odbora Sveta Klara za ovu subotu pokrenuo je tržnicu u prostorijama mjesnog odbora. Nenad Kirić je pomislio da bi i njegovoj četvrti dobro došla tržnica. Proširio je ideju i javilo se 14 OPG-ova koji će sljedeće subote, od 10 do 12 ponuditi stanovnicima svoje proizvode.

Javio se i Michael Karačanakov koji je prepoznao da je najbolji proizvođač priroda. Ona nudi nevjerojatno mnogo, traži samo da se bere, i prerađuje. Michael je ponajprije skupljač ljekovitog i aromatičnog bilja.

Michael nas je pozvao da vidimo što sve uspijeva sakupiti i preraditi. Samoniklo bilje, zdravo i čisto, nalazi u predjelima koje često nazivamo pustima, a oni su sve prije nego pusti. Viške drenjine, origano, rogače i mnoge možda i zaboravljene biljke, već je smjestio u staklenke i boce. Proizvode će ponuditi svojim sugrađanima na prvoj tržnici u Svetoj Klari. Vjeruje da je tržnica - dobra ideja.

Najprije će se u prostorima mjesnog odbora održavati tržnica jednom na mjesec, a plan je da poslije to bude svake subote.

Prostora za parkiranje ima dovoljno, pa uvjerite se što sve možete pronaći na zagrebačkoj tržnici koja tek nastaje.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!