29. rođendan emisije Dobro jutro, Hrvatska

27.04.2021.

11:09

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/HRT

29. rođendan Dobro jutro, Hrvatska

29. rođendan Dobro jutro, Hrvatska

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

Na današnji datum je prije 29 godina emitirana prva emisija "Dobro jutro, Hrvatska" - i to u sklopu programa "Za slobodu" koji je počeo u vrijeme Domovinskog rata 1992. godine.

Bila je to prigoda da se prisjetimo gotovo tri desetljeća našeg jutarnjeg mozaičnog programa: zavirili smo u nekad popularnu rubriku Zlatni glas u kojoj su voditelji emisije izvodili svoje obrade pjesama, provjerili smo što danas radi nekadašnji voditelj Dobrog jutra Drago Celizić, predstavili smo i reporterske ekipe emisije, a u studio je stigla i slavljenička torta.


Čast da budu domaćini slavljeničkoga izdanja ove godine je pripala Doris Pinčić i Ognjenu Golubiću:

Kad Žeža i Meštar zapjevaju


Jedan od projekta emisije, koji su gledatelji jako voljeli, bilo je Zlatno grlo u kojem su godine 1998. zapjevali i najdugovječniji voditelj Dobrog jutra Davor Meštrović, koji je izveo Kristinku, te omiljena Željka Fattorini koja se u glazbenim vodama oprobala skladbom grupe Latino:

Stigla i rođendanska torta


U studio je stigla i slastičarka Ana Marcelić, koja već desetak godina peče rođendanske torte ekipi Dobro jutro, Hrvatska, pa je i za ovaj rođendan pripremila tortu - i to obliku šalice za kavu. Pogledajte kako je ekipa razrezala slavljeničku tortu:

Slavlje i na društvenim mrežama


Veselo je jutros i na Facebook stranici emisije Dobro jutro, Hrvatska - čestitke stižu sa svih strana, a evo nekih od poruka gledatelja:


- Ostanite takvi, volim jutro početi s vama, piše Olivera Labaš, a Mario Stranica poručio je: Toliko se emisija općenito gledajući izmijenilo na tv-u ovih 29 godina da ih se ne bi moglo ni računalom pobrojati, ali jedino je ostala i opstala ova emisija Dobro jutro, Hrvatska bravo! i neka potraje još dugo godina sretno i dalje.

Za Dobro jutro propjevao je i Drago Celizić


Iz arhive smo, pak, izvukli snimku danas umirovljenog voditelja i spikera Drage Celizića koji je pjesmu "Moja Marice" otpjevao je za posebnu emisiju koju smo snimili u našem studiju godine 1997. a nazvali je "Porin" - povodu 29. rođendana ponovno smo emitirali taj nastup:

Kolega Drago Celizić dugo godina je bio jedan od omiljenih voditelja emisije, a u slavljeničko izdanje Dobro jutro, Hrvatska uključio se iz svog doma video pozivom. Odnedavna je u mirovini, i danas uživa vrtlarenju i igri s unucima, a po čemu pamti godine provedene u ekipi Dobrog jutra ispričao nam je u rubrici Noćna smjena:

Iza kulisa sa zagrebačkom i splitskom ekipom


Reporter Gordan Ćelić poveo je gledatelje u šetnju s druge strane kamera Dobrog jutra - družio se s članovima ekipe rasvjetljivačem Dubravkom Topolom, snimateljom Damjanom Petrovićem, toncem Hrvojem Varanačićem, vozačem Božom Barunom i producenticom Kristinom Cikač, a vidjeli smo i poruke reportera Kreše Volarevića i Danijela Despota:

Po HRT-ovom Centru Split proveo nas je reporter Šime Kovačević koji je predstavio portire Mirka Bošnjaka i Srđana Martinića, koji mu svakog jutra mjere temperaturu, te svoju terensku ekipu - snimatelja Tea Franu i tehničara Mislava Gabrića:

Osječka i riječka ekipa slavile na otvorenom


Posebno je veselo i glasno bilo uključenje osječke ekipe Dobrog jutra - pogledajte kako slave Željka Živković, Katarina Barač Perošević, Vesna LjuboAna BarišinHrvoje Šimunović Marin Ćurić:

Ekipa HRT Centra Rijeka javila se, pak, s autobusnog kolodvora Žabica odakle se godine 2013. po prvi put javila Ivana Perić kada su krenula javljanja iz TV centara - zanimljivo je da se sve u Rijeci mijenja, ali kolodvor je uvijek isti. Pogledajte kako su rođendan Dobrog jutra obilježile naše reporterke Dajana KrunešIvana Perić Klaudia Modrić Plantarić:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!