Ionescovo 'Ludilo u dvoje'

05.02.2021.

14:25

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/HRT

'Ludilo u dvoje'

'Ludilo u dvoje'

Foto: press / INK Pula

Prva ovogodišnja produkcija INK - Gradskog kazališta Pula, 'Ludilo u dvoje' Eugenea Ionescoa bit će premijerno izvedena večeras, u petak, 5. veljače.

Dramski tekst Eugenea Ionescoa 'Delire a deux ... A tant qu'on veut', iste godine kad je napisan, 1962., postavljen je u Studio des Champs-Elysee u Parizu. U Hrvatsku stiže desetak godina kasnije i nakon toga postavljen tek u nekoliko kazališta.- Ovaj ogledni primjer teatra apsurda, savršeno se uklopio u kontekst današnjeg vremena i okolnosti u kojima živimo, najavljuju iz kazališta dodajući da predstava otvara pitanja poput 'Je li izolacija odabir ili poštivanje nečijih naredbi, kolektivna solidarna svijest ili sebičluk?'


Nakon večerašnje premijere slijede reprize 6., 8., 9. ili 10. veljače, a uoči premijere ekipa emisije Dobro jutro, Hrvatska bila je INK-u gdje su ih dočekali redatelj i glumac Luka Mihovilović i glumica Lara Živolić:

Iz kazališta ističu da je 'Ludilo u dvoje' potpuni spektakl, komična farsa u kojoj se sve urušava u nelogičnosti i besmislu iz kojeg se isčitava realan, apatičan svijet okrenut prošlosti u kojem živimo bez osjećaja za drugoga i potrebi za preživljavanjem bez ikakvog višeg cilja.


Predstavu je režirao Luka Mihovilović, koji igra zajedno s glumicom Larom Živolić, a Denis Butorac potpisuje fotografiju, naslovnicu knjižice i plakat.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!