Odustajanje nije opcija – Fabijan odgovarao za 500.000 kuna!

04.11.2021.

20:59

Autor: I.B./HRT

Fabijan Čorak otvorio 14. pitanje!

Fabijan Čorak otvorio 14. pitanje!

Foto: Tko želi biti milijunaš? / HRT

Fabijan Čorak, koji je oduševio i u prošlotjednom "Milijunašu", nastup u večerašnjem izdanju game-showa nastavio je otvaranjem pitanja za 250.000 kuna. Vođen sugestijom zadnjega džokera, kao i odvažnom odlukom o neodustajanju, programer iz Zagreba stigao je do pretposljednjega, 14. pitanja. Iako se ponovno hrabro opredijelio za ponudu konačnoga odgovora, polumilijunski iznos nije osvojio.

- Moram priznati da ovo ne znam, rekao je 25-godišnji Zagrepčanin čuvši 13. pitanje. Odlučio je iskoristiti preostalog džokera "zovi" ne bi li došao do odgovora koja je neobična glazbala George Gershwin uvrstio na popis glazbala kojima se izvodi "Amerikanac u Parizu". Je li riječ o protupožarnim alarmima, policijskim sirenama, restoranskim zvoncima ili trubama taksija? Džoker je istaknuo da ne zna, ali i da bi, mora li pogađati, odabrao trube taksija.

Fabijan Čorak

Fabijan Čorak

Foto: Tko želi biti milijunaš? / HRT

Fabijan je potom još jednom razmotrio ponuđene odgovore, prethodno ustvrdivši kako neće odustati. Naposljetku se dvoumio između restoranskih zvonaca i truba taksija no odabrao je džokerovu preporuku. Prije negoli će pročitati točan odgovor, Tarik je pak, oduševljen natjecateljevom hrabrošću, ustao sa stolca i zapljeskao. Zatim je Fabijanu objavio kako je upravo osvojio četvrt milijuna kuna.

Uslijedilo je i polumilijunsko filmsko pitanje. Tražio se glumac iz trilogije "Kum" čiji je djed s majčine strane bio iz Corleonea. Ponuda je sadržavala imena Marlona Branda, Ala Pacina, Johna Cazalea i Roberta De Nira.

Fabijan Čorak

Fabijan Čorak

Foto: Tko želi biti milijunaš? / HRT

Fabijan je naglasio kako mu se čini da bi to mogao biti De Niro te je ne odugovlačeći, lišen namjere da odustane, odabir njegova konačna odgovora bilo upravo ime te glumačke legende. Nakon još jednoga voditeljeva pljeska zaslužena hrabrom igrom, natjecatelj je saznao da je holivudskome veteranu Alu Pacinu djed s majčine strane bio iz spomenuta sicilijanskog mjesta. Stoga je svoj upečatljiv nastup Fabijan zaključio s osvojenim iznosom drugoga praga.

Fabijan Čorak

Fabijan Čorak

Foto: Tko želi biti milijunaš? / HRT

U prvoj večerašnjoj igri "Najbrži prst" najuspješniji je bio kazališni redatelj Hrvoje Korbar.

Samostalnom umjetniku iz metropole pomoć džokera "pola-pola" zatrebala je na pitanju za 8000 kuna. Njegovom upotrebom u suženu izboru ponuđenih jezika, među kojima se krio onaj s najmanje slova, nisu se našli engleski i španjolski jezik, a ostali su njemački i talijanski. Hrvoje se ispravno odlučio za talijanski. Naime, španjolski jezik ima 27 slova abecede, engleski i njemački po 26 slova, a talijanski broji tek 21 abecedno slovo.

 Hrvoje Korbar

Hrvoje Korbar

Foto: Tko želi biti milijunaš? / HRT

Hrvoje je potom znalce pitao je li plave, zelene, žute ili crvene boje konac koji se tradicionalno koristi za 108 šavova na prepoznatljivoj bijeloj lopti za bejzbol.

Josip je naglasio kako je natjecatelj na ovome pitanju ipak trebao "prelomiti" te da je bio na dobrom tragu spomenuvši crvenu boju, koja mu je zatim i donijela 16.000 kuna.

Hrvoje Korbar

Hrvoje Korbar

Foto: Tko želi biti milijunaš? / HRT

Na pitanju za prelazak drugoga praga Hrvoje je iskoristio i poziv. Džoker mu je rekao kako misli da je središte akcije tijekom bitke kod Akcija bilo u Egejskom moru (a ne u Jonskom, Tirenskom ili Ligurskom). Prihvatio je džokerovo mišljenje no kviz je napustio s 1000 kuna jer se znamenita bitka u kojoj je Oktavijan porazio Marka Antonija i Kleopatru odvijala u Jonskom moru, uz zapadnu obalu današnje Grčke.

Posljednji ovotjedni natjecatelj Hrvoje Rodić, koji također dolazi iz Zagreba, do zvuka sirene odgovorio je na pet pitanja i prešao prvi prag zasad raspolažući s iznosom od 1000 kuna. Do sljedećega četvrtka, kada na "vrući" stolac ponovno sjeda taj 34-godišnji profesor povijesti po struci, zadnje propušteno izdanje popularnoga "Milijunaša", vremenski ograničene dostupnosti, možete pronaći na našoj multimedijskoj platformi HRTi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!