Zaustavljena na pitanju o oproštajnim riječima filmskog lika; znate li odgovor?

10.03.2022.

20:59

Autor: I.B./HRT

Sanja Janković

Sanja Janković

Foto: Tko želi biti milijunaš? / HRT

Virovitičanka Sanja Janković, koju smo upoznali prošloga četvrtka, novo izdanje game-showa "Tko želi biti milijunaš?" napustila je s 32.000 kuna netočno odgovorivši na 11. pitanje iz filmske umjetnosti. Drugi, ujedno i posljednji večerašnji natjecatelj, Dean Sarapa iz Zagreba, unatoč raspoloživom džokeru "zovi", pogađao je odgovor na književno pitanje za 16.000 kuna te kviz napustio s osvojenih 1000 kuna.

Zbog vlakna kunića "pala" dva džokera

Sanja Janković, koja je u prošlotjednom "Milijunašu" ponudila pet točnih odgovora, prvoga džokera, "zovi", iskoristila je na pitanju za prelazak drugoga praga.

Džoker nije znao je li angora, kamelhar, kašmir ili moher vlakno koje se dobiva od vrste kunića, pa je 33-godišnjakinja školovana u Hrvatskoj i inozemstvu zatražila pomoć znalaca. Javio se Bruno kojemu je, kaže, "zvonila" angora. Kako je posrijedi jedna od najstarijih vrsta domaćih kunića, angora kunić dugoga i meka krzna, Sanja je prihvaćanjem znalčeve sugestije stigla do pitanja za 64.000 kuna.

Galerija
Sanja Janković  , Foto: Tko želi biti milijunaš?/HRT
Sanja Janković , Foto: Tko želi biti milijunaš?/HRT

"Svi ti trenuci nestat će u vremenu, kao suze na kiši. Vrijeme je za umiranje", riječi su koje pred smrt izgovori antagonist Avatara, Matrixa, Istrebljivača ili Terminatora?

Upotrebom posljednjega džokera, onoga "pola-pola", iz sužena izbora izostali su antagonist Avatara i Terminatora pa se Sanja naposljetku opredijelila za antagonista Matrixa. Osvojila je 32.000 kuna. Naime, oproštajne su to riječi replikanta Royja Battyja, kojega je utjelovio Rutger Hauer u ZF noir filmu Istrebljivač, originalna naslova Blade Runner, nastalom u režiji glasovitog Ridleyja Scotta.

Galerija
Sanja Janković  , Foto: Tko želi biti milijunaš?/HRT
Sanja Janković, Foto: Tko želi biti milijunaš?/HRT

Najuspješniji u prvoj večerašnjoj igri "Najbrži prst" bio je magistar prava iz Zagreba, Dean Sarapa.

Postoci, volumen, voda, led... i dva džokera manje

Džoker "pola-pola" srednjoškolski profesor upotrijebio je na 8. pitanju. Tražio se postotni iznos za koji je volumen leda veći od volumena jednake mase tekuće vode. U ponudi odgovora ostalo je 9 i 39 posto, a ispalo 19 i 29 posto. No, Dean je i dalje bio u nedoumici pa je odlučio upitati znalce. Nakon što je džokerom eliminirano i nižih 19 posto, Bruno je ustvrdio da se nedvojbeno radi o iznosu od 9 posto.

 Dean Sarapa

Dean Sarapa

Foto: Tko želi biti milijunaš? / HRT

Natjecatelj je potom na idućem pitanju za 16.000 kuna, unatoč preostalom džokeru "zovi", odlučio pogađati odgovor. Rekavši da se rečenica "Teče godina hiljadu osamsto trideset i četvrta" nalazi na prvoj stranici romana U registraturi (a ne u romanu Mirisi, zlato i tamjan, Posljednji Stipančići ili Zlatarovo zlato), kviz je napustio s 1000 kuna. Spomenuta rečenica, napomenimo, krasi prvu stranicu djela Posljednji Stipančići autora Vjenceslava Novaka.

 Dean Sarapa

Dean Sarapa

Foto: Tko želi biti milijunaš? / HRT

Ukoliko niste gledali novo izdanje popularnoga kviza, pronađite ga na našoj multimedijskoj platformi HRTi gdje je dostupno uz vremensko ograničenje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!