Nije prihvatila odgovor publike na pitanje o skladateljevoj gesti; biste li vi?

16.02.2023.

21:06

Autor: I.B./HRT

Snježana Mihačić

Snježana Mihačić

Foto: Tko želi biti milijunaš? / HRT

Večeras je u stolcu popularna game showa sjedilo troje natjecatelja. Student Frane i novopečena baka Snježana iz Zagreba te Emil iz Pirovca. Frane je ponudom netočna odgovora na 11. pitanje kviz napustio s 5000 eura, dok je Snježani kobno bilo 9. pitanje za 2500 eura pa je "Milijunaša" napustila s iznosom prvoga praga. Posljednjega i tek predstavljena natjecatelja Emila očekujemo u idućem izdanju kviza kojega će započeti otvaranjem prvoga pitanja. 

Nakon prošlotjedna upoznavanja, 22-godišnji Zagrepčanin Frane Puklin u večerašnjoj je emisiji prvoga džokera, onoga "zovi", iskoristio na sportskom 8. pitanju. Student građevine upitao ga je koju je utrku Formule 1 Nelson Piquet usporedio s "bicikliranjem po svom dnevnom boravku". Je li riječ o VN Singapura, VN Belgije, VN Monaka ili VN Australije? Džoker nije bio posve siguran, no kladio bi se, ustvrdio je, na Monte Carlo.

Frane je prihvatio džokerovu sugestiju odgovorivši da je posrijedi VN Monaka u čijoj se kneževini nalazi spomenuti Monte Carlo. Pritom je osvojio 1000 eura. 

Galerija
Frane Puklin , Foto: Tko želi biti milijunaš?/HRT
Frane Puklin , Foto: Tko želi biti milijunaš?/HRT

Na sljedećem pitanju zatražio je pomoć publike. Nije znao je li Maggie, Mona, Lisa ili Marge članica crtane obitelji Simpson koja je uz pomoć Linde i Paula McCartneya postala i ostala vegetarijanka.

Trideset posto glasova publike dobila je Maggie, 0% glasova Mona, dok je Lisi pripalo 65% glasova publike, a Marge svega 5%. Dodijeljeni postoci natjecatelju su bili dovoljan pokazatelj da pokloni povjerenje džokeru i za konačan odgovor odabere Lisu te osvoji 2500 eura.  

Galerija
Frane Puklin, Foto: Tko želi biti milijunaš?/HRT
glasanje publike, Foto: Tko želi biti milijunaš?/HRT

Na pitanju za prelazak drugoga praga Frane je iskoristio i posljednjega džokera kako bi pokušao odgovoriti koju je igru na računalo prenio Bill Gates kada je s 13 godina napisao prvi računalni program.

Ponuda odgovora sadržavala je domino, križić-kružić, mlin te potapanje brodova, a upotrebom džokera "pola-pola" iz nje su izostali domino i mlin. Iznos od 5000 eura Frani je donio odgovor križić-kružić.  

Frane Puklin

Frane Puklin

Foto: Tko želi biti milijunaš? / HRT

Frane je potom netočno odgovorio na iduće 11. pitanje rekavši da većina gruzijskog naroda zapravo živi u susjednoj državi no riječ je o Mongolima. Naime, njih tri milijuna živi u Mongoliji, dok je za šest milijuna Mongola dom u Kini i to u pograničnoj regiji Unutarnjoj Mongoliji. Ponudu odgovora sačinjavali su i Nepalci te Estonci. 

Galerija
Frane Puklin, Foto: Tko želi biti milijunaš?/HRT
Frane Puklin , Foto: Tko želi biti milijunaš?/HRT

Nakon što je "Milijunaša" napustio s 5000 eura, u "vrući" stolac sjela je najuspješnija u prvoj večerašnjoj igri "Najbrži prst", Snježane Mihačić iz Zagreba. "Friška" baka zapela je na pitanju o nazivu filma snimljena prema predlošku jednoga našeg umjetnika zatraživši džokera "zovi".

Od ponuđenih filmskih naslova Noć lovca, Noć na zemlji, Noć vještica i Noć u muzeju džoker je rekao kako misli da je u pitanju Noć u muzeju. Ipak, nije joj djelovao sasvim sigurno pa se Snježana opredijelila i za džoker "pola-pola" no nedoumica je nestala kada je uz spomenuti naslov ostao i film Noć lovca. Osvojila je 1000 eura.

Naime, pustolovna komedija Noć u muzeju, nedavno prikazana na HRT-u, nastala je prema istoimenoj slikovnici za djecu koju je 1993. godine napisao i ilustrirao Milan Trenc, hrvatski ilustrator, crtač stripova, redatelj i novelist. 

Galerija
Snježana Mihačić , Foto: Tko želi biti milijunaš?/HRT
Snježana Mihačić , Foto: Tko želi biti milijunaš?/HRT

Ne bi li osvojila 2500 eura, natjecateljica je upitala publiku je li Schubert, Bach, Wagner ili Mendelssohn supruzi Cosimi na božićno jutro poklonio "Siegfriedovu idilu", posvećenu njihovu sinu.

Za Schuberta je glasalo 32% publike. Bachu je publika dala 25% glasova, 35% Wagneru, a Mendelssohnu 8% glasova. Snježana je imala dvojbu opredijeliti se za odgovor koji je odabrala publika ili slušati svoju intuiciju te reći Schubert. Naposljetku je odabrala Schuberta no publika je bila u pravu. Slavni njemački skladatelj Richard Wagner, nakon rođenja sina Siegfrieda, godinu i pol dana u tajnosti je pisao navedeno djelo te ga izveo s manjim ansamblom na božićno jutro probudivši suprugu Cosimu.  

Galerija
Snježana Mihačić , Foto: Tko želi biti milijunaš?/HRT
glasanje publike, Foto: Tko želi biti milijunaš?/HRTSnježana Mihačić, Foto: Tko želi biti milijunaš?/HRT

Snježana je popularni kviz napustila sa 150 eura mjesto prepustivši Emilu Matuši iz Pirovca. Kako će Emil rođen u Zagorju, fakultetske naobrazbe stjecane u metropoli te oženjen u Pirovcu, ali sa šibenskom radnom adresom, krenuti u pohod na 150.000 eura,vidjet ćemo u idućem izdanju "Milijunaša".  

Emil Matuša

Emil Matuša

Foto: Tko želi biti milijunaš? / HRT

Večerašnju emisiju možete pronaći na našoj multimedijskoj platformi HRTi, gdje je dostupna uz vremensko ograničenje. Njezin reprizni termin slijedi u petak, 17. veljače, u 16:20 na Drugom programu HTV-a.  

video thumb

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!