15:40 / 04.02.2021.

Autor: Hina

370 tisuća kuna za oskarovsku kampanju Barićevog filma

'Slučajna raskoš prozirnog vodenog rebusa’

'Slučajna raskoš prozirnog vodenog rebusa’

Foto: HAVC / HRT

Hrvatsko audiovizualno vijeće poduprijet će oskarovsku kampanju dugometražnog animiranog filma ‘Slučajna raskoš prozirnog vodenog rebusa’ Dalibora Barića, odlučeno je u četvrtak na sjednici Vijeća.

Odluka o dodjeli sredstava za promociju filma u kampanji za nominaciju za nagradu Oscar u 2021. godini, u iznosu 370 tisuća kuna, donesena je jednoglasno s 12 glasova 'za', a sredstva se dodjeljuju producentu Kaos d.o.o. 

Odluku je pozdravio ravnatelj HAVC-a Chris Marcich, ustvrdivši kako je Barić vrlo poseban autor koji čini čuda s organičenim resursima.


- Uvjereni smo da će članovi Američke akademije filmskih umjetnosti i znanosti prepoznati njegov talent. Film se ističe svojim pristupom i donosi vrlo suvremeni komentar na ova neobična vremena u kojima živimo, izjavio je Marcich.

Barićev film jedan je od 27 naslova koji će se razmatrati za nominaciju za 93. nagradu Oscar Američke akademije filmske umjetnosti i znanosti, u kategoriji dugometražnog animiranog filma. Nominirat će ih se pet, a koji će to biti znat će se vjerojatno krajem ožujka, s obzirom na to da je sama dodjela Oscara pomaknuta na kraj travnja.


Sjednica Hrvatskog audiovizualnog vijeća održala se putem video linka Zoom aplikacije, s obzirom na to da se zbog dodatnih oštećenja prostorija Hrvatskog audiovizualnog centra u Novoj Vesi poslovanje do daljnjeg odvija elektroničkim putem.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!