Great Gatsby event u Korčuli

13.07.2022.

07:00

Autor: Stana Živkušić/M.M./Regionalni dnevnik/IMS/HTV/HRT

Great Gatsby event u Korčuli

Great Gatsby event u Korčuli

Foto: Regionalni dnevnik / HTV/HRT

U povodu obilježavanja 110 godina postojanja Hotela de la Ville, u Korčuli je održan "Great Gatsby event". Hotel je izgrađen 1912. godine, a njegova otmjena kavana i danas je središte društvenog života Korčulana.

Pijano, ugodan ambijent i atmosfera nekog minulog vremena. Idealno za proslavu 110. obljetnice hotela u "Great Gatsby" stilu.

- Trenutno smo jako dobro popunjeni i bila nam je čast organizirati ovako nekakvu proslavu kako bi se oživjeli sami hotel iz toga vremena, rekla je Katarina Brnić, direktorica hotela.

Terasa ovoga hotela omiljeno je mjesto brojnim Korčulanima, a Dušan Kalogjera posjećuje ga više od pola stoljeća. I nema mu ništa draže...

- Nego u 10 - 10 i po doći ovdje, sjest, bio sam ili s društvom, sjest, popit kavu i pročitat novine. I tako svaki dan, kaže Dušan Kalogjera, Korčula.

Nekada davno casino, danas najstariji hotel grada Korčule. S godinama rekonstruiran, ali izvornog izgleda sa zapadne strane još iz 1912. godine.

- Ono što je važno s jedne muzejske strane, to je da je često na razglednicama i fotografijama bio hotel Korčula kao važna stavka u propagandi korčulanskog turizma, rekla je Marija Hajdić, kustosica Gradskog muzeja Korčula.

- Korčula je uvijek privlačila, i prije tog vremena, prije samog otvaranja hotela Korčule, sve one poznate umjetnike, sve okrunjene glave, poznate ljude tog vremena, dodala je Hana Turudić, voditeljica razvoja turističkog proizvoda TZ-a Korčula.

Privlačit će i dalje. A za to će se pobrinuti tradicija duga stoljećima, koje se nastoji pažljivo sačuvati od zuba vremena.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!