Udruga Dobra volja obišla bake iz naših priča

09.04.2021.

12:38

Autor: Eli Lazarova Sladić/Odjel Web i multimedija/HRT

Uskrsno iznenađenje

Uskrsno iznenađenje

Foto: HU Dobra volja / HRT

Marija Mušica (83) kojoj smo postavili dijagnozu usamljenost i Roza Malovac (89), koju smo nazvali "baka od vodostaja" jer je 50 godina mjerila Sutlu doživjele su jučer ugodno iznenađenje. Nakon što su vidjeli priče koje smo snimili i objavili, volonteri iz humanitarne udruge Dobra volja, odlučili su posjetiti i razveseliti obje zagorske bake.

Mariju Mušicu, koja ima 83 godine i živi u Klupcima, našli su onako kako smo je mi ostavili. Na krevetu u svojoj sobici, gledajući kroz prozor. Dijagnoza joj se nije promijenila, i dalje je usamljena, koronavirus i dalje plaši okolinu pa osim svoje gerontodomaćice Kristine, ne viđa baš puno ljudi. Razveselilo je neočekivano društvo, ali i hranu, koju su joj donijeli, koja će joj, kaže dugo potrajati.

Rozu Malovac (89) iz Mihanović Dola našli su pored brze ceste, gdje je zapravo i smještena njena kuća. U blizini nema baš ni susjeda, ni dućana, društvo joj radi mali pas i nekoliko kokica. Silno se razveselila neočekivanim gostima, a najviše malom Dominiku, kojeg je, kaže njegova majka Marijana Matešić, osnivačica udruge, zagrlila "čvrsto kao da je njen".

Baka Roza živi od male mirovine koju je naslijedila od pokojnog muža, a nama je priznala da joj fali i posao koji je obavljala 50 godina, ali i naknada od 200 kuna koju je dobivala od DHMZ. Uz nešto hrane i higijenske potrepštine, volonteri "Dobre volje" uručili su joj i "uskrsnicu" od 200 kuna pa je baka suznim očima ispitivala kako je sada to zaslužila kad nije ni vodostaj mjerila.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!