Prva Kiarina pobjeda - odlazi na liječenje u SAD!

14.12.2021.

17:23

Autor: Eli Lazarova Sladić/Odjel Web i multimedija/HRT

Kiara Goršić

Kiara Goršić

Foto: HRT / HRT

Djevojčica Kiara Goršić iz Šibenika, koja boluje od zloćudnog tumora, odlazi u San Francisco! Njezina borba tek počinje, ali dobila je priliku i nadu da se izbori za život!

- Jučer u 8 sati navečer potpisan je ugovor s bolnicom u San Franciscu i Kiara odlazi na liječenje vjerojatno u nedjelju ili u ponedjeljak. Prvo je hrvatsko dijete koje je uspjelo doći na kliničku studiju u SAD s tumorom mozga, velik je to uspjeh svih vas, velikih ljudi koji ste nesebično stali na stranu nas, na stranu Kiare i dali nam podršku od samog početka - poručuje Kiarin tata Valentino Goršić.

Hrvatska javnost ponovno je pokazala veliko srce, stala na Kiarinu stranu i nesebično pomaže.

- Predviđeno trajanje liječenja je dvije godine, financijska konstrukcija je zatvorena za tu prvu godinu liječenja te mi uopće ne sumnjamo da ćemo imati podršku svih vas kao i do sada. Velika hvala svima, posebna zahvala našem doktoru koji je nesebično stao uz nas od samog početka - doktoru Filipu Jadrijević-Cvrlji.

Podsjetimo, Kiara ima zloćudni tumor na mozgu gradusa IV, najagresivniji od svih vrsta. Nakon teške operacije koju je prošla, za nju lijeka više nema, jedino radioterapija. Cijeli tumor ne može se odstraniti jer je uz samo moždano deblo, gdje je spoj živčanog sustava cijelog tijela i nemoguće je zadirati u to.

Na kliničkoj studiji u San Franciscu provodi se ONC oralna kemoterapija koja se do sada u nekoliko slučajeva pokazala kao dosta uspješna, stabilizira i usporava rast tumora na određeno vrijeme.

- ONC daje obećavajuće rezultate i daje barem šansu za borbu – naglašava mama Matea.

Kiarina će obitelj Božić dočekati u SAD-u, ali sigurni smo da će ih i ondje pratiti ljubav i dobre vibracije iz Hrvatske. A s obzirom na to da se oko Božića događaju čuda, od srca im želimo ono najveće - ozdravljenje!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!