Zahvaljujući Dininu velikom srcu, Hrvoje je dobio priliku za bolji život

21.02.2022.

07:50

Autor: Nika Jelavić/T.D./Dobro jutro, Hrvatska

Hrvoje i Dino

Hrvoje i Dino

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

Poslovi koje je u životu radio ne mogu se nabrojiti na prste jedne ruke. Dino More je glumac, reper, vozač u obiteljskoj tvrtki, turistički pratitelj, radijski voditelj, komunikolog. Često na društvenim mrežama piše o svojim promišljanjima, životnim iskustvima i idejama za budućnost. Preko Facebooka upoznao je suprugu, pronašao različite poslove - i susreo Hrvoja. 

Galerija
Dino i Hrvoje u radioni, Foto: Dobro jutro, Hrvatska/HRT
Dino More, Foto: Dobro jutro, Hrvatska/HRTDino More, Foto: Dobro jutro, Hrvatska/HRT

- Hrvoje je u srpnju 2020. godine tražio pomoć preko Facebooka. Ja sam radio nešto na kombiju, i u pauzi između varenja i bušenja, pogledao sam Facebook i vidio sam da je on velikim slovima napisao da treba pomoć, da mu netko šuta stvari, izbacuje ga iz nekog hangara, ugasio mu je struju i prijeti mu. Rekao sam: "Pa dođi kod mene, meni je žena na moru, možeš doći tu spavati u dnevnom boravku malo dok se ne snađeš, nema problema", prisjeća se Dino.

Kroz razgovor, nakon par dana shvatio je da Hrvoje nema ni osobnu, ni zdravstveno.

- Ne može ostvariti socijalna prava. Nema mogućnost da mu država da neki socijalni dom, sobu ili bilo što. Njega je zadesila jako loša sudbina. Ja bih rekao zbog roditelja. Jer rođen je na Pantovčaku, roditelji su takvi kakvi jesu. Loša životna situacija ga je dovela do toga da je odustao od srednje škole i postao beskućnik, nastavlja Dino.

Dino i supruga Sunčana prijavili su Hrvoja na svoju adresu. Osim što se razvilo prekrasno prijateljstvo, postao je i član obitelji.

- Pristojan je i dobar, tako da nije uopće bilo teško izdržati s njim godinu i tri mjeseca jer smo se odlično slagali! Danas pilimo drva tata i ja. Inače sam to radio s Hrvojem. Uvijek je bio voljan pomoć mi, a meni, kako imam kuću na selu, uvijek treba neka pomoć, istaknuo je Dino. 

Zahvaljujući Dininu velikom srcu, Hrvoje je dobio priliku za bolji život. 

- Pronašao sam mu posao. Odličan posao, plaćen da ne mogu vjerovati. Toliko su plaćeni inače visoko školovani ljudi. Ima i smještaj za 500 kuna, rekao je Dino.

Nije to prvi put da Dino More pomaže drugima. Pomagao je i nakon potresa, a kada se vratio iz razrušene Petrinje, na Facebooku je objavio status koji mu je donio novu titulu.

- Napravio sam izvještaj o tome, potpuno iskren, kakva je situacija jer je bilo dosta dezinformacija na Facebooku i društvenim mrežama. I ljudi su to podijelili, lajkali. Uglavnom, poanta je bila da, zašto nam treba katastrofa da bismo pomagali jedni drugima? Nakon tog statusa, nakon Petrinje, kad sam se probudio sljedeće jutro, objava je imala 46.000 lajkova i 16.000 dijeljenja. Onda su mi svi rekli da sam influencer, ali kako sam "šljakao" i dalje s kombijem, onda su me prozvali "influencer iz kombija"! - šali se Dino.

Imao je teško djetinjstvo, ali unatoč tomu, Dino nesebično pomaže drugima. Kad je život na najnižem, i dalje se možeš smijati, njegov je moto.

Ovaj humanitarac nije se pronašao na prva dva fakulteta, a s 33 godine upisao je treći. Osim što je postao najbolji student i dobio stipendije, osvojio je i Rektorovu nagradu. Svestrani Dino dvostruki je prvak i u slam poeziji. Cilj mu je u životu dobro odgojiti kćer Rimu i pokazati joj da može ostvariti sve što zamisli. 

- Ne postoji nijedna situacija koju ne možeš prebroditi u životu. Ne bojim se bankrota, ne bojim se ničega. Znam da ću naći neki smisao i nešto smiješno u svemu tome i volju za početi ponovno, zaključio je Dino. 

Doista - ponos Hrvatske. Pogledajte video:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!