Kobno ime Mišo - na glazbenom pitanju izmaklo mu 32.000 kn

29.04.2021.

21:05

Autor: I.B./HRT

Marko Glibušić

Marko Glibušić

Foto: Tko želi biti milijunaš? / HRT

Glazbeno pitanje u večerašnjem je "Milijunašu" zadalo muke dvojici natjecatelja. Marko Glibušić iz Ivankova ponudio je netočan odgovor na onomu za 64.000 kuna vezanom za ime člana u Zagrebu osnovane kultne grupe i njihova koncerta s početka 80-ih. Na pitanju za 4000 kuna, koje se odnosilo na svjetski dance hit iz 1993. godine, Mariju Marušiću iz Zagreba pomogao je pak džoker "pola-pola".

Ovotjedni popularni game-show otvorio je Marko Glibušić 7. pitanjem za 4000 kuna. Na raspolaganju je imao sve džokere, a prvoga je iskoristio na pitanju za 8000 kuna. Džoker "zovi" istaknuo je 31-godišnjem zaštitaru kako misli da je Marconi u svom dnevniku 12. 12. 1901. zabilježio signale u 12.30, 1.10 i 2.20 sati. No ne s apsolutnom sigurnošću. U ponudi odgovora nalazili su se i Maxwell, Mercalli te Mohorovičić. Isprva je i sam natjecatelj pomislio na Marconija pa je njegovo prezime ponudio kao konačan odgovor krenuvši na osvajanje dvostruko viša iznosa.

Marko Glibušić

Marko Glibušić

Foto: Tko želi biti milijunaš? / HRT

Je li disk, kladivo, koplje ili kugla atletski rekvizit samo jednom bačen do 86,74 metara, trebao je odgovoriti na sljedeće pitanje pritom zatraživši i džokera "pola-pola". Nakon što su njegovom upotrebom u suženu izboru ostali kladivo i koplje, Marko se odlučio za kladivo i zaradio 16.000 kuna.

Marko Glibušić

Marko Glibušić

Foto: Tko želi biti milijunaš? / HRT

Za prelazak drugoga praga bila mu je potrebna pomoć znalaca. Naime, nije znao jesu li žišci, kukci čije ličinke uzrokuju velike štete u poljoprivredi, poznati i po nazivu špine, pipe, pumpe ili šipke. Pomogao mu je Bruno naglasivši kako je riječ o pipama.

Marko Glibušić

Marko Glibušić

Foto: Tko želi biti milijunaš? / HRT

Nakon kukaca kornjaša na red je došlo i glazbeno pitanje za 64.000 kuna. Koncertni album koje grupe počinje uzvicima publike: "Mišo, Mišo, Mišo...!", glasilo je ono, a između Boe, Filma, Haustora i Azre, Marko je odabrao Bou. Game-show napustio je sa 32.000 kuna jer riječ je o koncertnu albumu Azre, "Ravno do dna", snimljenom 1981. godine u legendarnom zagrebačkom klubu Kulušić, kada je publika uzvikivala ime basista benda, Miše Hrnjaka.

Mario Marušić, prvi večerašnji natjecatelj koji je igrom "Najbrži prst" dobio priliku sjesti u vrući stolac, upotrijebio je džokera već na pitanju za 500 kuna. Osim eliminirana Jakuševca, programer sa zagrebačkom adresom nije imao pojma je li Karepovac, Piškornica ili Kaštijun Splićanima trn u oku ili, preciznije, u nosu. Stoga je upitao znalce, a da splitsko odlagalište komunalnog otpada nosi naziv Karepovac rekao mu je Ivan.

Mario Marušić

Mario Marušić

Foto: Tko želi biti milijunaš? / HRT

I Mario je potom zapeo na glazbenom pitanju te zatražio džokera "pola-pola" ne bi li ponudio točno ime sastava najpoznatijeg po hitu "The Rhythm of the Night" iz '93. godine. Nakon što su ostalu SARS i Corona (a otpali Anthrax i The Cure, koji je i sam isključio), Mario se opredijelio za Coronu. Odgovor mu je donio 4000 kuna.

Mario Marušić

Mario Marušić

Foto: Tko želi biti milijunaš? / HRT

Posljednjega džokera, "zovi", na prelasku drugoga praga upitao je nema li očnjake dikobraz, karakal, margaj ili rakun. Džoker nije znao priznavši usto i da mu je (kao i natjecatelju) margaj nepoznata vrsta životinje. Mario je potom odlučio kviz napustiti s iznosom od 16.000 kuna. No da je ostao u igru, za konačan bi odgovor, ustvrdio je naposljetku, odabrao dikobraza. I bio bi u pravu.

Posljednja ovotjedna natjecateljica Mila Bečka odgovorila je na sedam pitanja. Trenutačno ima 4000 kuna te sve džokere na raspolaganju, a u njenu daljnjem pohodu očekujemo je idućega četvrtka.

Mila Bečka

Mila Bečka

Foto: Tko želi biti milijunaš? / HRT

Niste li gledati novo izdanje kviza, pronađite ga na našoj multimedijskoj platformi HRTi koja pruža vremenski ograničenu dostupnost emisije. Provjerite svoje znanje i nasmijte se Tarikovim dosjetkama! 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!