Na pitanju o Alci nije pogodio u sridu; znate li odgovor za 125.000 kn?

25.03.2021.

21:04

Autor: I.B./HRT

Ranko Čop

Ranko Čop

Foto: Tko želi biti milijunaš? / HRT

U večerašnjem "Milijunašu" dva su natjecatelja stigla do pitanja za 125.000 kuna na koja su ponudila netočne odgovore, a posljednja ovotjedna natjecateljica imat će priliku svoj pohod na milijun s dva preostala džokera nastaviti sljedećega četvrtka kada kviz otvara pitanjem za 32.000 kuna.

Ovo izdanje popularnoga game-showa, pitanjem za 125.000 kuna, otvorio je Ranko Čop, Riječanin s velikogoričkom adresom, koji je sve džokere iskoristio u prošloj emisiji.

Nesklon odustajanju, netočno je odgovorio rekavši da je 9 najveći broj punata koji alkar teorijski može postići u tri trčanja. Ponuđeni odgovori bili su i 15, 18 te 21, a točan je 18 punata. Naime, pogodak u sridu nosi tri punta. No, ukoliko alkar pogodi i odbaci alku, a zatim je ponovno dočeka na koplje, tada mu se na broj punata dobivenih pogotkom u sridu dodaju još tri dopunska punta.

Ranko je stoga osvojio 32.000 kuna te vrući stolac prepustio pobjedniku igre "Najbrži prst", Javoru Vouku Kamenskom.

Ranko Čop

Ranko Čop

Foto: Tko želi biti milijunaš? / HRT

Specijalizant psihijatrije iz Zagreba s trenutačnom adresom u Varaždinu pomoć znalaca zatrebao je na pitanju za 16.000 kuna. Upitao ih je u kojoj su bitki Oktavijan i Antonije 42. pr. Kr. pobijedili Bruta i Kasija. Je li riječ o bitki kod Luke, kod Filipa, kod Marka ili kod Tome? Prethodno je ustvrdio kako bi eliminirao ponuđene odgovore kod Marka i kod Tome te da mu najviše "zvoni" kod Filipa. Znalac Ivan potvrdio je kako je riječ o bitki kod Filipa.

Za dvostruko viši iznos trebao je odgovoriti je li Ed Sheeran snimio pjesmu Sing, Shape of You, Photograph ili Perfect kao "duet" s Beyoncé i kao "simfoniju" s Andreom Bocellijem. Iako ga je vukla pjesma Sing iskoristio je džokera "zovi" koji je znao da je riječ o pjesmi Perfect.

Natjecatelj je točno odgovorio na sljedeće pitanje za 64.000 kuna rekavši da je pretposljednji prorok islama rođen u Betlehemu.

Koji lik iz "Metastaza" riječima "Sava, Krpa, Sava, Sava!" kolegu u zločinu upozorava na opasnost, glasilo je pitanje za 125.000 kuna, uz ponuđena imena Filip, Kizo, Mrtvi i Dejo.

Nedavno je pogledao film, istaknuo je dodavši i da bi to mogao biti Kizo. No, Javor je kviz također napustio s osvojenih 32.000 kuna jer je nakon upotrijebljena džokera "pola-pola" i preostalih imena Kize i Deje netočno ponudio ono Kizino. Tarik je potom dodao i da je u kazališnom uprizorenju temeljenu na hvaljenu literarnu predlošku Ive Balenovića utjelovio Mrtvog.

Posljednja večerašnja natjecateljica Zrinka Car kvizaški stolac grijala je do točnoga odgovora za 16.000 kuna.

Liječnica koja je rodni Dubrovnik zamijenila Varaždinom na tom je putu iskoristila džokera "zovi" na 8. pitanju ne bi li saznala koja zamišljena polukružnica prolazi kroz Zagreb.

- 16. podnevnik, rekao je džoker (a ne 16. polutnik, 16. usporednica niti 16. obratnica), zahvaljujući kojemu je osvojila 8.000 kuna i krenula dalje. Idućega četvrtak emisiju otvara pitanjem za prelazak drugoga praga.

 Zrinka Car

Zrinka Car

Foto: Tko želi biti milijunaš? / HRT

I dok je Javoru kobno bilo pitanje o "Metastazama", napomenimo da nagrađivani dugometražni uradak redatelja Branka Schmidta možete pogledati u petak 26. ožujka na Trećem programu HTV-a s početkom u 22 sata. Film, za koji je scenarij prema istoimenu romanu napisao Ognjen Sviličić, dostupan je i u videoteci naše multimedijske usluge HRTi, gdje se nalazi i nagrađivana akcijska komedija iz 2016., "ZG80", svojevrstan prednastavak "Metastaza".

U videoteci platforme HRTi neko vrijeme nalazit će se i ovotjedno izdanje kviza "Tko želi biti milijunaš?'". Niste li ga gledali, provjerite svoje znanje i nasmijte se Tarikovim pošalicama i dosjetkama.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!