Na petom pitanju do milijuna nije poslušao znalca; znate li odgovor?

20.05.2021.

20:56

Autor: HRT

Edi Perović

Edi Perović

Foto: Tko želi biti milijunaš? / HRT

Nastavljač iz prošle emisije, Zadranin Edi Perović i prvi ovotjedni "najbrži prst" Tomislav Flegar iz Zagreba u večerašnjem su "Milijunašu" osvojili po 32.000 kuna. Ediju je presudilo pitanje o jednoj od najznačajnijih i najposjećenijih znamenitosti u Francuskoj, palači Versailles, a Tomislavu žensko ime iz pjesme Parnog valjka.

Novo izdanje game-showa započelo je s Edijem Perovićem koji je otvorio 11. pitanje za 64.000 kuna. Iz prethodne emisije ostala su mu dva džokera pa je upitao znalce krase li ogledala jednu, dvije, tri ili četiri strane pravokutne Dvorane ogledala u palači Versailles. Bruno Robert, kojemu se činilo da jedini od znalaca ima neku ideju, naglasio je da pretpostavlja kako bi riječ mogla biti o jednoj strani. No medicinski biokemičar ipak je, nažalost, za konačan odgovor odabrao dvije strane, kviz napustivši s iznosom drugoga praga.

Edi Perović

Edi Perović

Foto: Tko želi biti milijunaš? / HRT

Igrom "Najbrži prst" potom je u vrući stolac sjeo Tomislav Flegar iz Zagreba. Tomislav je zapeo na pitanju za 8000 kuna. Nije znao koja je najviša građevina na tlu Hrvatske visoka 340 metara. Na prvu je, istaknuo je, pomislio na dimnjak no iskoristio je džoker "pola-pola" čijom je upotrebom u suženu izboru, uz dimnjak, ostao i repetitor pa se doktor dentalne medicine, nakon kraćeg razmišljanja, opredijelio za dimnjak te dobio priliku otvoriti sljedeće pitanje.

Tomislav Flegar

Tomislav Flegar

Foto: Tko želi biti milijunaš? / HRT

Za 32.000 kuna trebao je odgovoriti po kome je nazvan najveći grad američke savezne države koja je pak dobila ime po bivšem predsjedniku. Po kancelaru, poglavici, generalu ili po kraljici? Nakon zatražene pomoći znalaca, Bruno Robert potvrdio mu je ono što je i sam prethodno pretpostavio – riječ je o saveznoj državi Washington čiji je najveći grad Seattle nazvan po poglavici. 

Tomislav Flegar

Tomislav Flegar

Foto: Tko želi biti milijunaš? / HRT

Nakon prelaska drugoga praga Tomislava je dočekalo glazbeno pitanje zbog kojega je naposljetku napustio kviz. Tražilo se ime tinejdžerice koja je 30 dana bila u vezi s protagonistom pjesme Parnoga valjka. Džoker "zovi" nije znao je li joj ime Anja, Ivana, Neda ili Staška. Tomislav se zatim odlučio za Ivanino ime. No, tinejdžerica iz pitanja za 64.000 kuna je Staška, a istoimena pjesma dio je studijskog albuma "Vrijeme je na našoj strani", kojega je popularni pop-rock bend objavio 1981. godine.

Posljednja večerašnja natjecateljica Ivana Peroš Žokalj do kraja emisije osvojila je 1000 kuna bez upotrijebljena džokera. Profesorica biologije i kemije iz Zadra stoga svoj pohod na milijun nastavlja idućega četvrtka. Dotad, niste li gledali posljednje izdanje "Milijunaša", pronađite ga na multimedijskoj usluzi HRTi, gdje će biti dostupno određeno vrijeme. Provjerite svoje znanje i nasmijte se Tarikovim dosjetkama.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!