Iz male prognaničke sobe Luka Modrić krenuo je na put do zvijezda

28.11.2022.

20:42

Autor: Žana Morović-Rudić/Dnevnik/IMS/I.Z./HRT

Hotel Amare dobio novi sjaj

Hotel Amare dobio novi sjaj

Foto: HTV / HRT

Preuređen je i ponovno otvoren bivši vojni hotel u Zadru, u kojem je za vrijeme Domovinskog rata u progonstvu s obitelji živio - Luka Modrić. U teškim životnim uvjetima, danas jedan od najboljih nogometaša svijeta, krenuo je iz male prognaničke sobice na svoj put do zvijezda.

Godinama zapušten hotel za samce, oficire bivše JNA, devedesetih je bio utočište prognanicima iz zadarskoga zaleđa. Jedna od stotinjak soba na prvom katu bila je privremeni dom obitelji Modrić.

- Možemo pretpostaviti da je ovdje Luka provodio najviše vremena. Tu je bio krevet na kat, gdje je spavao, tu je bio ormar i tu je provodio vrijeme sa sestrama, naglasio je vlasnik hotela Anthony Ninčević.

Za Modriće je ovih četrdeset četvornih metara podsjetnik na ratno vrijeme, kada su izgubili dom, pa su pristanak za uređenje Lukine sobe tražili od obitelji.

- Nismo to htjeli na svoju ruku napraviti, jer želimo pokazati kako je to bilo u izvornom stanju, ne sa starim namještajem, rekao je Ninčević. 

Ali je, primjerice, držač sapuna u kupaonici isti kojim se Luka koristio. Bit će u sobi i drugih memorabilija i rekvizita slavnog nogometaša, koji je s ovog prozora gledao staru školu. Novu kuhinju Luka danas ne bi prepoznao, ali bi se sigurno oduševio hranom.

- Koristimo sve autohtono i sve što je oko nas naraslo i uzgojeno. Jela koja su prepoznatljiva u Dalmaciji dali smo im samo jedan novi oblik, istaknula je glavna kuharica Ružica Jukičić.

- Želimo stvarno napraviti jednu priču da Zadar dobije jedan pravi city hotel. Koncept nam je dosta hibridan i ne želimo se samo oslanjati na goste hotela, poručio je vlasnik hotela Ninčević.

- Hotel A'mare otvoren je i za vanjske goste, da ovaj hotel zaživi i s kvartom Voštarnicom i s gradom Zadrom. Za poslovne sastanke, večere i neformalna druženja, poručio je voditelj hotela Bruno Radić.

Otvoren prije manje od mjesec dana, hotel u srcu grada već je osvojio goste i Zadrane. U Zadru se otvorila neka nova priča, koju je mladi vlasnik tek započeo, jer planira, uz sobu Luke Modrića, urediti i Trg sporta ispred hotela gdje je naš "vatreni" kapetan napravio svoje prve nogometne korake.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!