Život je putovanje

31.10.2022.

08:25

Autor: Žana Morović-Rudić/V.K./More/IMS/HRT

Život je putovanje

Život je putovanje

Foto: More / HRT

Rečenica „Život je putovanje" za Rebeku Pevec nije samo metafora.

- Na prvu plovidbu otisnula sam se s nepunih 20 godina. To je bilo davne 1995. godine kada sam se u New Yorku ukrcala na kruzer kompanije Celebrity cruises i plovili smo za Bermude. Od tada, svaki ugovor je bila neka nova pozicija i tako sam provela 23 godine, rekla je Rebeka V.Pevec, generalna direktorica Zadar Cruise Porta, Putnička luka Gaženica i dodala kako između svih tih putovanja i promjena pozicija i kompanija za krstarenje uspjela sam magistrirati hotelski menadžment, financije i marketing na američkom Cornell University.

Plovila je svim oceanima svijeta. Posjetila mnoge države.

- Radite s ljudima koji dolaze iz različitih zemalja svijeta, različitih kultura, različitih političkih uvjerenja, vjeroispovijesti i to vam proširi horizonte u životu, istaknula je.

Prije tri godine, odlučila je sidro baciti u luci Gaženica - kao jedina žena u nas, na čelu neke putničke luke.

- Da mi nedostaje probuditi se svako jutro u drugoj luci, kako kad sam bila na kruzeru, svakako da mi nedostaje. Ovo što sam sada tu u Zadru smatram svojim izazovom, da sve ono što sam naučila primijenim tu u Zadru, naglašava.

Na kruzerskim putovanjima je naviknula da radni dan ne mjeri satom. Posebno kada u luku istodobno pristaje više kruzera s nekoliko tisuća putnika. Tada drži sve cime u rukama. 

Ovdje se ništa ne prepušta slučaju

- Prepoznati smo po profesionalnosti, uljudnosti sigurnosti, a sada u idućih 5 godina planiramo nadograditi to. Sljedeći cilj nam je imati 250 tisuća putnika i nakon toga 350 tisuća gostiju. Sve se to može ostvariti, ali uz potporu lokalne zajednice koja mora pratiti naše i svjetske trendove što se tiče kruzing industrije, istaknula je Rebeka.

I u slobodno vrijeme Rebeka se najradije opušta uz more.

- Zato što imam vrlo duboku povezanost s morem. Cijenim more i to je prva stvar koju su me naučili na brodu, govori.

A na brodovima više ne vrijedi ono staro pomorsko pravilo da žena donosi nesreću.

- Vjerujem da žene imaju svoje mjesto u pomorstvu, samo moraju biti glasnije, naglašava Rebeka.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!