Winnetou se vraća kući

08.10.2021.

07:00

Autor: Žana Morović-Rudić/Regionalni dnevnik/P.F.HRT

"Winnetou se vraća kući"

"Winnetou se vraća kući"

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

"Winnetou se vraća kući" - radni je naslov serije promidžbenih turističkih filmova koji se ovih dana snimaju na području Zadarske županije. U glavnoj je ulozi indijanski poglavica o čijim su se pustolovinama, sredinom prošloga stoljeća snimali filmovi. Generacije gledatelja diljem svijeta i danas žele posjetiti lokacije na kojima su filmovi snimani. 

Snimatelj Claudio, Kolumbijac zaposlen u Njemačkoj, ne lovi ribu, nego dobar kadar. Tjedan dana ova je ekipa snimala na najatraktivnijim lokacijama podvelebitskog područja.

- Krajolici, ali i gastronomija, sve je kod vas odlično, smatra Claudio Osorio, snimatelj, montažer i slikar iz Kolumbije.

- Svaka kolacija je na svoj način najljepša. Ne mogu izabrati, naveo je Ivica Zdravković, glumac i animator u zabavnom vestern-parku Pullman City u Njemačkoj.

Eksterijeri su ipak birani prema scenama iz filmova.

- Filmovi o Winnetouu bili su mi omiljeni u djetinjstvu, istaknuo je Sven Pottharst, turist iz Njemačke.

Stoga mnogi turisti i danas žele uživo doživjeti prirodne ljepote krajolika kojim je jahao filmski poglavica.

- To je potencijal od 4,5 milijuna fanova koji su potencijalni naši gosti, rekao je Zoran Katić, hotelijer iz Starigrad-Paklenice.

Hotelijer i ugostitelj Zoran Katić, ovdje na Berberovu buku u Muškovcima u ulozi je redatelja i producenta.

- Kroz oči Winnetoua pokazivanje svih lokaliteta, od gastronomije, tematski. Što se sve može vidjeti u Zadarskoj županiji, a izdvojena svaka za sebe da Winnetou kaže: Danas vam predlažemo izlet taj i taj, rekao je Katić.

Promidžbene materijale najprije će vidjeti posjetitelji zabavnog vestern-parka u Bavarskoj, čiji vlasnik planira investirati u naš turizam.

- U Njemačkoj sam uložio veliki novac u zabavni vestern-grad, a vi ovdje imate prirodne kulise. Da, planiram izgraditi jedan takav grad i u Hrvatskoj, rekao je Claus Six, vlasnik zabavnog vestern-parka Pullman City u Njemačkoj.

Dok se ta investicija ne realizira, Ivica, koji u njemačkom zabavnom vestern-parku utjelovljuje popularnog poglavicu, s ekrana će pozivati goste da upoznaju Lijepu Našu. Baš kao što kaže slogan ovog projekta: Winnetou je rođen u Njemačkoj, a domovina mu je Hrvatska.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!