07:42 / 01.03.2021.

Autor: Šime Kovačević/More/I.Z./HRT

Nestvarna ljubavna priča Dominikanke i Solinjanina

Ljubav ako je prava, premosti sve poteškoće

Ljubav ako je prava, premosti sve poteškoće

Foto: More / HRT

Ljubav ako je prava premosti sve poteškoće. Ovo je priča o Dominikanki Rosi Mercedes i Solinjaninu Miroslavu Mandiću, točnije o njihovoj ljubavi koja traje već 27 godina. I sama priča o tome kako su se upoznali zvuči nestvarno ili, narodski rečeno, sve se poklopilo - i mjesto i vrijeme. 

Miroslav je kazao kako je plovio morem, naljutio se na svoga kapetana, onako mlad i lud skočio je u more. Poručio je da je plivao do obale, te da je tu zapravo počela njegova pustolovina. Rekao je kako je izgubio dokumente, a čak su ga i opljačkali. Miroslav je istaknuo da je završio i u zatvoru, te je ilegalno prešao granicu Haitija i ušao je u Dominikansku Republiku.

Čim se dočepao slobode, rekao je kako je upoznao nju - svoju Rosu. Kazao je da se u njemu dogodila iskra, a u Rosi Mercedes baš i nije. Dodao je da je bio uporan i osvojio njeno srce. Rosa Mercedes kaže kako joj se ljubav dogodila kada je ostala sama s dvoje djece. Istaknula je kako se tada osjećala usamljeno, jer je Miroslav otišao na brod. Miroslav joj je jako nedostajao i tada se zapravo i zaljubila.

Svoju ljubav ne zadržavaju samo za sebe i obitelj već je šire. Njihov drugi dom splitski je Caritas gdje su već pet godina volonteri. Miroslav i Rosa Mercedes rekli su kako su i sami zatražili pomoć od Caritasa, te su nakon toga odlučili pomagati i drugima.

Ružica Đonlić iz Caritasa kazala je da se Rosa Mercedes pokazala kao brižan prijatelj i osoba od povjerenja kojoj se mogu povjeriti i drugi korisnici. Dodala je da Rosa Mercedes zna dati svakom čovjeku dostojanstvo koje zaslužuje, ali i da jako voli Miroslava. Ružica je poručila da je ljubav između njih vidljiva.

Miroslav i Rosa Mercedes imaju dvoje djece. Poštovanje i kompromis tajna je njihove ljubavi.

Cijelu ljubavnu priču pogledajte u nastavku. 


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!