Malo drugačije čestitke mame i sina

25.10.2021.

08:38

Autor: Eva Čolaković/Dobro jutro, Hrvatska/HRT

Razigrane čestitke

Razigrane čestitke

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

U nedostatku neobičnih i ponešto drukčijih čestitki za svadbe i krštenja, jedna vinkovačka nastavnica likovne kulture počela ih je sama izrađivati, a nakon nekoliko godina čestitke s motivima lizalica, flaminga, autića pretvorila je i u posao. U njega je uključila i svojega sedmogodišnjeg sina.

Radna soba obitelji Vorgić ispunjena je motivima i dječjim crtežima. Prije dvije godine, baš uoči pandemije, to je preraslo u posao.

- Trebalo nam je čestitki za svatove i onda sam primijetila da ovo što postoji nije nekako po mom ukusu. Onda sam napravila za sebe jednu čestitku, pa više njih, pa za prijatelje i tako. To je nekako krenulo, prisjeća se Nikolina Starčević Vorgić, magistra slikarstva.

Čestitike je na početku izrađivala ručno, a zbog tiskanja je to sada digitalno. Prvi joj je partner njezin sedmogodišnji sin. Matija jako puno crta, a Nikolina njegove motive doradi te stavlja na čestitke i vrećice. Voli crtati dinosaure, a crtanje ga je potaknulo i na čitanje.

- O dinosaurima znam da je najviši bio visok 9 metara i dugačak 23 m, a najmanji je bio avimimus i on je bio manji od običnog purana, kaže Matija koji najviše voli crtati lavove zbog grive i gracioznosti.

Nacrtao je i neobičnog miša, kojeg je Nikolina odjenula u božićno ruho. Ova magistra slikarstva radi kao nastavnica likovnog, stoga joj je neizbježna inspiracija dječji crtež. Time će odisati novi motivi i proizvodi koji su, otkrivaju nam, već u pripremi.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!