17:39 / 01.10.2021.

Autor: Eva Čolaković/Regionalni dnevnik/IMS/D.S.

Marija i Ivan zajedno su 67 godina, njihova tajna vrlo je jednostavna

Zajedno su više od 60 godina

Zajedno su više od 60 godina

Foto: Regionalni dnevnik HTV / HRT

Međunarodni je dan starijih osoba, tim povodom naša vukovarska ekipa posjetila je najstariji bračni par grada na Dunavu. Ivan i Marija Bertok zajedno su više od 60 godina. Žive sami i brinu se jedno o drugome.

Upoznali su se davne 1951., oženili tri godine kasnije, a ove će godine proslaviti 67 godina braka. Njihova tajna vrlo je jednostavna.

 

- Može ovako, može onako, ali sve u dogovoru radimo, ja rame uz rame s njim radim, kaže gospođa Marija Bertok te dodaje kako nikada nisu imali nekih teških prepirki.


- Jedino što sam mu rekla da je trebao oženiti motor, a ne mene, jako je velika njegova ljubav prema motorima, sve ostavi i to mora raditi, govori Marija.


Marija ima 88, a Ivan 94 godine. Njegove majstorske ruke još imaju posla, mehanika je njegova prva ljubav.


- Volim kad nešto uspijem napraviti, da upalim motor, da čujem kako radi, kaže gospodin Ivan Bertok.


Za ovaj najstariji vukovarski par nema dosade, dani su im ispunjeni raznim obvezama i sve dok mogu sami, o domu ne razmišljaju.


- Upisani smo u vukovarski državni dom, zvali su nas već nekoliko puta, ali smo rekli da nam čuvaju mjesto, jedno će doći, ali inače ne razmišljamo o tome, govori Marija.


 Jer jednostavno ne stignu, treba održavati vrt, nahraniti mačke, pokupiti orahe, sve zajedno i s osmijehom.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!