Muzej koji nudi snašine lepinjice uz logorsku vatru

17:18 / 29.01.2022.

Autor: Eva Čolaković/Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Noć muzeja u Šumarskom muzeju u Bošnjacima

Noć muzeja u Šumarskom muzeju u Bošnjacima

Foto: Regionalni dnevnik / HTV

Šumarski muzej u Bošnjacima, jedan je od najljepših takvih muzeja u cijeloj Europi. Brojne posjetitelje privukao u Noći muzeja bogatim programom, ali i nečim što se rijetko viđa - druženjem uz logorsku vatru i pjesmu.

Osim prikazom bogatog šumskog svijeta najmlađe su privukli i radionicom starih šokačkih igara.

- Znamo da smo u digitalnom dobu u novoj informacijskoj revoluciji. Djeca se ne odvajaju od svojih ekrana, mobitela i sad nam je cilj dovesti djecu na otvoreni prostor, na svježi zrak i pokazati im onako kako su se u prošlosti igrali, poručuje Dominik Hudolin, predsjednik Savjeta mladih Općine Bošnjaci.

Bogat program recept je za velik broj posjetitelja - obilazak stalnog postava muzeja, predstavljanje knjige o nastanku Vojne granice te izložba 'Šuma okom šumara' koja u fotografiji donosi sve čari šume.

- Zajedno s Upravom šuma Vinkovci već niz godina ovakve programe pravimo - bude u prosjeku preko tisuću posjetitelja, kaže Andrija Juzbašić, načelnik Općine Bošnjaci.

Rijetki su muzeji koji nude i druženje - snašine lepinjice i mašćenje slanine uz logorsku vatru i pjesmu. Zbog toga svake godine dolaze novi posjetitelji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!