19:04 / 10.12.2021.

Autor: Eva Čolaković/Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Tužno je vidjeti prazne police socijalne samoposluge

Socijalna samoposluga u Vukovaru

Socijalna samoposluga u Vukovaru

Foto: Regionalni dnevnik / HTV

Socijalna samoposluga u Vukovaru svaki mjesec obiteljima kojima je to najpotrebnije dijeli pomoć u namirnicama i higijenskim potrepštinama. Nažalost, donacija je iznimno malo pa se u samoposluzi snalaze na razne načine.

Gotovo 600 vukovarskih obitelji svakoga mjeseca dolazi u socijalnu samoposlugu po namirnice. I nema toga što im nije od pomoći. Korisnici samoposluge kažu da dolaze po hranu, higijenske potrepštine i ostalo te da im je tužno vidjeti ondje prazne police.

Donacija je u ovoj pandemijskoj godini manje nego ikada pa od higijenskih potrepština nije ostalo gotovo ništa. Uz pomoć EU projekta uspjeli su osigurati pakete najosnovnijih namirnica u kojima nema onih koje blagdansko vrijeme čine veselijim.

- Ove godine nemamo baš ništa, ni pudinga, vanilin šećera, praška za pecivo, ni bilo čega što treba za pravljenje kolača. Imamo paketiće za djecu. Tri škole uplatile su nam novce pa smo uspjeli kupiti te paketiće, inače ne bismo imali niti njih, kazala je Jasna Solin, voditeljica Socijalne samoposluge. 

Dok se nadaju donacijama, ne miruju. Vrijedne ruke vukovarskih gospođa pripremile su na radionicama ukrase za vukovarski božićni sajam.

- Za radove, mi kao udruga nemamo cijenu, a sve donacije koje se sakupe idu za kupovinu namirnica za socijalnu samoposlugu, izjavila je Nevenka Novaković, voditeljica radionica. 

Ondje se okupljaju i oni koji su korisnici i koji to nisu. Kažu da im je lijepo podružiti se malo. A nekome će svojom malom gestom vjerojatno i Božić uljepšati. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!