Vinkovački Buba bar zbog pandemije morao zatvoriti svoja vrata

12.06.2021.

16:53

Autor: Eva Čolaković/T.D./Regionalni dnevnik/HRT

Buba bar

Buba bar

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Vinkovački Buba bar, kafić u kojem su kavu posluživale osobe s invaliditetom, dijeli sudbinu mnogih ugostitelja diljem Hrvatske. Zbog pandemije je morao zatvoriti svoja vrata, u borbi za opstanak ušli su u financijske probleme i minuse. 

Galerija
Buba bar, Foto: Regionalni dnevnik/HRT
Radnici Buba bara, Foto: Regionalni dnevnik/HRT

Budući da nema terasu, vrata Buba bara zatvorena su već gotovo sedam mjeseci, a to najteže pada njegovim djelatnicima.

- Jako je teško pronaći posao u današnje vrijeme, mislim da je Buba bar jedino rješenje za sve osobe s invaliditetom, rekao je Krunoslav Nemec, djelatnik Buba bara.

- Brate mili, super je sve! Želim raditi! Inače, mi želimo raditi, istaknuo je Alen Ferbežar, djelatnik Buba bara.

Zbog aktualne krize i tromosti sustava, ovršeni su, a dugovi se gomilaju.

- Živimo samo u nadi da će naš stožer donijeti odluku da se ugostiteljski objekti otvore da mogu početi raditi kako bi naši zaposlenici, osobe s invaliditetom, i ostali zaposlenici ostvarili ono svoje ustavno pravo i temeljno ljudsko pravo, a to je pravo na rad, rekao je Tomislav Velić, voditelj Buba bara i predsjednik Udruge osoba s invaliditetom Bubamara.

Spas vide u ublažavanju mjera i europskim sredstvima ne gubeći nadu u bolje sutra.

- Nakon dugo vremena nam je najavljena uplata sredstava kroz europski projekt koji je Buba bar dobio Razvoj socijalnog poduzetništva koji je Min. rada raspisalo, dodao je Velić.

- Buba bar treba postojati. Idemo dati sve od sebe, koliko mi to možemo, naglasio je Domagoj Mišetić, djelatnik Buba bara.

A svojom su upornošću već srušili stereotipe i dokazali da mogu sve što hoće. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!