07:00 / 25.06.2021.

Autor: Eva Čolaković/Regionalni dnevnik/D.S.

U pripremi brojna događanja na Adi

Vukovarska ada - pješčane plaže i debeli hlad

Vukovarska ada - pješčane plaže i debeli hlad

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Vukovarska ada, pjeskovit otok na Dunavu, omiljeno je izletište i kupalište Vukovaraca, ali i gostiju. Na ovom biseru kontinentalnog turizma pri završetku su radovi čišćenja i uređenja plaža te će ada uskoro biti spremna za otvorenje ljetne sezone.

Samo nekoliko minuta čamcem potrebno je do ovog utočišta od vrućine gradskog asfalta. Pješčane plaže i debeli hlad prolaze posljednje tretmane prije prvih posjetitelja, kao i svima mrski komarci. 


- Komarce tretiramo praktično na dnevnoj bazi i tretirat ćemo tako da se ne treba bojati komaraca, pogotovo sad kad se to ustali, dok je bilo čišćenja i svega skrivali su nam se okolo, sad pronašli smo ih manje-više, kaže suorganizator usluge prijevoza Tihomir Kostić.


U pripremi su brojna događanja na adi, kao i posljednja ulaganja u sigurnost posjetitelja.


- Kroz koji dan očekujemo i nabavu pontona koji se upravo sastavlja u našoj luci, a i nadležni upravni odjel će učiniti sve da dodatno obogatimo i same sadržaje, da osim ugostiteljskih budu tu i zabavni sadržaji i sportski, rekao je voditelj Odsjeka za predškolski odgoj, školstvo, visoko školstvo i sport Grada Vukovara Josip Paloš.


Mnogo gostiju dolazi upravo zbog pomalo divlje i neukroćene prirode, no opreza nikad dosta.


Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava pozivao je sve sugrađane da maksimalno iskoriste ove blagodati, borave u prirodi, ali još više da ne zaborave da je ipak riječ o jednoj velikoj i moćnoj rijeci i o jednom neuređenom kupalištu te da vode računa o svom zdravlju i sigurnosti.


Besplatan prijevoz čamcima osiguran je svaki dan od 10 do 20 sati, a spas od visokih temperatura na vukovarskoj adi prvi će posjetitelji moći potražiti već danas.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!