Joga, pilates i gimnastika za umirovljenike

05.06.2021.

07:00

Autor: Katarina Barač-Perošević/M.M./Regionalni dnevnik/HRT

Besplatno vježbanje za umirovljenike

Besplatno vježbanje za umirovljenike

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Vremenske prilike, nadajmo se, neće previše utjecati na odluku osječkih umirovljenika da se odazovu besplatnom vježbanju i brojnim drugim aktivnostima u svome gradu. Sve to dostupno im je kroz besplatni dvogodišnji projekt "Zlatne godine".

Besplatni treninzi kombinirane su vježbe joge, pilatesa i gimnastike.

- Može se reći da su korektivnog tipa, fizioterapeutskog. Jako pazimo na njih, na njihove zglobove, kralježnicu i omogućujemo da te vježbe koje rade, da su prilagođene u potpunosti njima, kaže Matko Maduna, trener.

- Bili smo godinu i pol dana u izolaciji. Mislim to je strašno na nas djelovalo. Sad osim ovih korisnih vježbi, vraćamo si vitalnost, ali i socijalne kontakte, rekla je Vera Mravunac iz Osijeka. 

A to je i cilj projekta "Zlatne godine" u sklopu kojega Gimnastičko društvo Osijek Žito i udruga Plantaža provode razne aktivnosti.

- Trebamo ih provesti 120 tijekom dvije godine, i uključiti 250 umirovljenika najmanje. Vjerujemo da će izuzetno poboljšati socijalnu uključenost umirovljenika kojih ima prema nekim podacima preko 30 tisuća na ovome području, rekla je Ivana Maltašić, tajnica GD Osijek-Žito.

Uz tjelovježbu, osječkim umirovljenicima na raspolaganju su i radionice izgradnje vrta, informatike, plesa te art terapije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!