Posljednjih godina sve je popularnija joga lica

29.01.2023.

18:30

Autor: Zdrav život/HRT/R.S.

Joga lica

Joga lica

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Ako ne vježbamo mišići tijela se opuste, a isto tako je i s mišićima lica. Jeste li znali da ih na licu ima više od pedeset? Vježbanjem mišića lica vaše će lice biti zategnutije, dobit ćete volumen, smanjiti vidljivost bora i usporiti starenje.

Iako se silno trudimo barem zbog zdravlja, ako ne i estetike, održavati tonus mišića tijela, na lice često zaboravljamo. Posljednjih godina i to se počelo mijenjati, najviše zbog sve popularnije joge lica.


- Prvo reagiramo licem, znači bilo koja emocija vi ćete je prvo pokazati licem. Sve što je oko vas vi ćete to procijeniti po licu. Smijemo se jedni drugima, mrštimo se jedni drugima, tu ima puno mimike i puno te zaostale napetosti zapravo postoji i onda mi osim što vježbamo mišiće velik dio face joge je zapravo okrenut prema opuštanju i otpuštanju te napetosti, što radimo masažama i akupresurama, za HRT emisiju Zdrav život rekla je Ivana Crnčić, učiteljica joge.


Face yoga uklanja napetosti lica i tako opušta tijelo. Također poboljšava tonus mišića, a to omogućuje i prirodnu estetsku korekciju.


- To je jedan prirodan način da se vi njegujete, da vi u svoje neke dnevne rituale unesete još nešto. I svaka žene će sigurno vidjeti neku promjenu. Čim vi tom mišiću malo date novog tonusa, malo pojačate cirkulaciju, malo mu poboljšate limfnu drenažu. To je zapravo vrlo bitno. Imamo velik broj limfnih čvorova u ovom gornjem dijelu. A osim toga počinjemo sve više primjećivati te neke mimike koje nesvjesno radimo čitav dan, koje su jako bitne, koje možemo onda malo pretrenirati, tako da i to zapravo rezultira jako dobrim efektom, kazala je Crnčić. 


Joga lica postala je posebno popularna za vrijeme pandemije budući da se vrlo lako može vježbati preko ekrana. Kako to izgleda možete isprobati i sami kod kuće te usput i dobro nasmijati svoje ukućane.


- Za vježbanje face joge ne treba ništa posebno. Samo čisto lice i čiste ruke. Danas ćemo vježbati vježbice za naš podbradak, odnosno protiv podbratka, istaknula je Crnčić.


U nastavku pogledajte 5 vježbi lica:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!