Ostali im svi džokeri, a osvojili po 1000 kuna!

18.02.2021.

21:03

Autor: HRT

Dubravko Diklić

Dubravko Diklić

Foto: "Tko želi biti milijunaš?" / kviz

U večerašnjem izdanju game-showa "Tko želi biti milijunaš?" dva su natjecatelja ponudila netočne odgovore bez upotrijebljenih džokera. Nastavljač iz prošlotjedne emisije "pao" je na književnom pitanju, a sljedeći koji je igrom "Najbrži prst" sjeo u vrući stolac - na mjernim jedinicama. Posljednja natjecateljica imala je, pak, najviše uspjeha, napustivši kviz s iznosom drugoga praga.

Mario Hlevnjak, 23-godišnji električar iz Bednje odnosno Vrbna, na trenutačnom radu u metropoli, kviz je otvorio pitanjem za 8.000 kuna, a riskirao je na onomu za dvostruko viši iznos. Vođen, kako je istaknuo, kvizaškom intuicijom, ustvrdio je da je Gundulićeva Dubravka književna junakinja koja ima tri imena. Među ponuđenim imenima bila je i Marinkovićeva Glorija, ujedno i točan odgovor, Šenoina Ljubica te Kozarčeva Tena. Mario je stoga nastup u "Milijunašu" zaključio s osvojenih 1000 kuna.

S istim iznosom otišao je i diplomirani inženjer elektrotehnike Dubravko Diklić. Naime, na pitanju za 8.000 kuna, u kojemu se tražio broj centimetara koji nedostaje jardu da "postane" metar, mislio je kako je riječ o 5,86 cm. No, jardu do metra nedostaje 8,56 cm pa je Dubravko stolac prepustio posljednjoj večerašnjoj natjecateljici Maji Đaković.

Dubravko Diklić

Dubravko Diklić

Foto: "Tko želi biti milijunaš?" / kviz

Maja je priznala kako su je prethodnici obeshrabrili u naumu da bude sklona riskiranju bez upotrebe džokera pa je tijekom svoga nastupa iskoristila sve raspoložive.

Što je perzijski kralj Kserkso I. zbog neposluha kaznio s tri stotine udaraca bičem, glasilo je 8. pitanje na koje su bili ponuđeni odgovori vjetar, more, rijeka te otok. Zatražila je pomoć znalaca među kojima je ovoga puta izostao Bruno Robert. Zahvaljujući odgovoru odabranog Ivana, more, Maja je osvojila 8.000 kuna.

Džokera "zovi" upotrijebila je na sljedećem pitanju ne bi li otkrila je li daikon japanska duga bijela rotkva, cikla, mrkva ili pak tikva. Džoker je izjavio kako nije siguran no da je možda riječ o cikli, pa je natjecateljica odlučila iskoristiti i džokera "pola-pola" koji je suzio izbor na rotkvu i tikvu. Naposljetku je zahvaljujući rotkvi krenula na osvajanje iznosa drugoga praga.

Ondje ju je dočekalo pitanje o Nikoli Tesli. Trebala je znati ili pogoditi je li broj jedan, dva, tri ili četiri bio predmet njegove čudne opsesije. Pogodila je rekavši tri.

Ipak, na pitanju za 64.000 kuna pogađanje se nije pokazalo njezinom dobitnom kombinacijom. Tko je u skladu sa svojim drugim zanimanjem pokušao otkriti u kojega se to kukca Gregor Samsa preobrazio? Od ponuđenih imena Kurta Vonneguta, Vladimira Nabokova, Jorgea Luisa Borgesa i Jamesa Joycea odabrala je Borgesovo ime, a ne Nabokova te je kviz napustila s 32.000 kuna.

Biste li i vi "zapeli" na pitanjima koja su mučila večerašnji trojac? Niste li pogledali ovotjedno izdanje kviza, pronađite ga na našoj multimedijskoj platformi HRTi, gdje će biti dostupno neko vrijeme. Testirajte svoje znanje i nasmijte se Tarikovim dosjetkama!Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!