1,5 kilometar izložbenog prostora na otvorenom

11.09.2021.

15:03

Autor: Vijesti iz kulture/V.M./HRT

Projekt Ilica Q'art

Projekt Ilica Q'art

Foto: Vijesti iz kulture / HRT

Malo se muzeja može pohvaliti s 200 tisuća posjetitelja mjesečno, a to mogu organizatori projekta Ilica Kvart. Od 2016. razvijaju Galeriju Ilica u kojoj se koriste javnim prostorom, pročeljima i izlozima nudeći kulturu baš svim prolaznicima.

Taj izložbeni prostor na otvorenom dugačak je oko kilometar i pol, površine oko 20 tisuća četvornih metara, a okupio je 16 vrhunskih umjetnika.


"Galeriju Ilica" obišla je i ekipa Vijesti iz kulture:

- Ilica je punkt svjetske povijesti umjetnosti. Tomislav Gotovac, Vlasta Delimar, Grupa šestorice autora, Braco Dimitrijević, najelitniji hrvatski umjetnici, koji su po svjetskim muzejima, ovdje su radili radove, stvarali dokumentaciju… To je otišlo po svjetskim muzejima i sad to vraćamo natrag na izvorište, istaknuo je Aleksandar Battista Ilić, autor i kurator projekta.


Aktualna dionica projekta „Ilica Q'art“ traje do 19. rujna, a organizatori su priču proširili i na novi projekt "Artupunktura - TERAPIJA ZAGREBA UMJETNOŠĆU".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!