10:17 / 25.10.2021.

Autor: Vijesti iz kulture/V.M./HRT

Hrvatska serija "Područje bez signala" niže svjetske uspjehe

"Područje bez signala"

"Područje bez signala"

Foto: Vijesti iz kulture / HRT

Serija „Područje bez signala“, redatelja Dalibora Matanića, nastala prema romanu Roberta Perišića, u produkciji HRT-a i Kinorame, a nakon što je u Lilleu proglašena najboljom u programu International Panorama na najvažnijem festivalu serija na svijetu, ovih dana serija nastavlja svoj festivalski život.

Sudjeluje na festivalu u Barceloni, a slijede Ženeva i München


Podsjetimo, priča je to o dva Zagrepčanina koja dolaze u malo, zabačeno mjesto i pokušavaju oživiti odavno propalu tvornicu. 


Pred HRT-ovu publiku serija dolazi potkraj godine.


- Mi smo zapravo još u ranoj fazi počeli pomalo se predstavljati na međunarodnoj sceni, i to je bilo dosta zapaženo. Nekako su se serije nametnule u posljednjih 5 godina kao jako, jako zanimljiv izričaj. Sad smo svjedoci toga da najveća svjetska imena zapravo rade serije i da su serije postale nekako svima nama i inspirativne i zanimljive, izjavila je producentica Ankica Jurić Tilić iz "Kinorame".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!