Što se u hrvatskom slikarstvu događalo u protekle dvije godine

12:52 / 21.10.2021.

Autor: Vijesti iz kulture/V.M./HRT

6. Bijenale slikarstva

6. Bijenale slikarstva

Foto: Vijesti iz kulture / HRT

Sve je spremno za večerašnje otvorenje 6. Bijenala slikarstva, velike nacionalne manifestacije posvećene hrvatskoj likovnoj sceni i onome što se u slikarstvu događalo u protekle dvije godine. 

Središnja izložba otvara se u 19 sati u Meštrovićevu paviljonu u Zagrebu, a svoje recentne radove izlaže više od stotinu slikara različitih poetika i generacija - od debitanata do akademika.


Prije nego što publika upozna postav, organizator 6. Bijenala slikarstva Tomislav Buntak otkrio je ekipi Vijesti iz kulture što je očekuje:

- Ono što posjetitelji mogu vidjeti je zapravo široki pregled svega što se događalo. Mogu vidjeti ono što je možda i bilo najpoznatije u zadnjih 10-ak godina, a to je figuracija koja se naslanja na jedan fotorealizam ili hiperrealizam, no zadnjih godina, posebno i kod mlađe generacije koja danas izlazi, vidljiv je povratak ekspresiji, potezu, natruhama apstrakcije, najavio je Buntak.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!