Korčulanski majstor kolorita Stipe Nobilo

26.10.2021.

10:09

Autor: Vijesti iz kulture/V.M./HRT

Izložba Stipe Nobila

Izložba Stipe Nobila

Foto: Vijesti iz kulture / HRT

Slikar dalmatinskih otoka i Mediterana, korčulanski majstor kolorita - Stipe Nobilo pola je stoljeća na likovnoj sceni. Taj jubilej ove godine obilježava nizom izložbi.

Početkom ljeta mogla ga je vidjeti zagrebačka publika u Mona Lisi, ljetos je, nakon punih 10 godina ima izložbu u Lumbardi u kojoj živi, a sinoć se predstavio splitskoj publici, u sklopu ciklusa Susret s umjetnikom u Prokulturi, na Peristilu


Motivi njegove Korčule, svakodnevice, vinograda, stabala i morskih pejsaža - samo su dio umjetnikove inspiracije koja je stvorila golem umjetnički opus.


- To je Mediteran. Najgore mi je kad me pitaju gdje je to, jer to su komponirani pejzaži kao što Bach iz jedne muzičke rečenice može bilo koju muzičku formu napraviti, tako ja iz jednog kvadratnog centimetra mogu varijacija čudo napraviti. To su racio i emocije, ništa drugo, kaže akademski slikar Stipe Nobilo.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!