15:37 / 10.05.2021.

Autor: Vijesti iz kulture/V.M./HRT

"Fake news": umjetnička reakcija na Trumpov 'hibridni rat'

"Fake news"

"Fake news"

Foto: Vijesti iz kulture / HRT

U pulskoj galeriji Pola otvorena je izložba slika akademskog slikara Stjepana Šandrka koji se, kako sam kaže, proteklih 5 godina u svojim radovima bavi društvom spektakla u složenim relacijama sa svijetom umjetnosti. 

Najnovijim radovima želio se usredotočiti na stvarnost kreiranu putem medija i društvenih mreža. Ciklus od 10-ak slika, izrađenih tehnikom ulja na platnu, nazvao je "Fake news". Ciklus je dobio naziv po istoimenoj prvoj slici koja prikazuje Donalda Trumpa.

- Izložba je nastala je kao reakcija na hibridni rat koji je Trump vodio i cijelu ovu bitku koja se vodila putem Twittera i drugih društvenih mreža, a to se može primijetiti po mobitelima koji su na tim slikama, objašnjava Stjepan Šandrk.


Akademski slikar Bojan Šumonja napomenuo je da se radi o najnovijem ciklusu slika među kojima neke nisu nikada bile pokazane.


- Izložba se sastoji od 3 cjeline: Prva je s Trumpom, druga s Teletubbisima i treća s Pikabuima, rekao je Šumonja.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!