Naš najvažniji lutkarski festival

26.05.2021.

10:14

Autor: Vijesti iz kulture/V.M./HRT

Susret lutkarskih kazališta u Osijeku

Susret lutkarskih kazališta u Osijeku

Foto: Vijesti iz kulture / HRT

U Osijeku je svečano otvoren 28. susret lutkara i lutkarskih kazališta Hrvatske, najvažniji lutkarski festival u zemlji. 

Bijenalni je to natjecateljski festival za koji je, ove godine, teatrologinja iz Zadra Teodora Vigato izabrala 12 lutkarskih ostvarenja. Do ove je godine i 240 mjesta u gledalištu osječkog Dječjeg kazališta bilo premalo, a sada - zbog pandemije - samo 40-ak gledatelja.


- Najveći je žal što neće ove godine biti susret lutkara, već će lutkari kapati jedni po jedni, kazalište po kazalište i neće biti svi cijelo vrijeme ovdje što je inače posebnost ovog festivala, kaže Ivica Lučić,izvršni producent SLUK-a i ravnatelj Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku.


Glumac-lutkar Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića Gordan Marijanović istaknuo je da su, nažalost, već naviknuli nastupati za mali broj publike.


- Nekako trudimo se igrati kao da je prepuno gledalište, izjavio je Marijanović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!