Najveći hrvatski sajam umjetnina

16.09.2021.

14:33

Autor: Vijesti iz kulture/V.M./HRT

 Art Zagreb

Art Zagreb

Foto: Vijesti iz kulture / HRT

Budi li se hrvatsko tržište umjetnina nakon teške pandemijske krize - najbolje će pokazati 4. Art Zagreb - naš najveći prodajni sajam umjetnina koji u iduća tri dana u Hali pet Tehničkog muzeja pred publiku donosi radove različitih generacija i stilova. 

Festival je zamišljen kao mjesto trgovine i susreta umjetnika, kolekcionara, galerista, povjesničara umjetnosti, kustosa i ljubitelja umjetnosti. 


Uz sajam, organiziraju se izložbe, paneli, predavanja, filmske projekcije i nastupi glazbenika, a tamo je bila i ekipa Vijesti iz kulture:

Organizator festivala Art Zagreb Daniel Tomičić istaknuo je da "žele pomoći svim dionicima da stvore zdravu klimu na tržištu umjetnina koje je tek u začecima."


- Želimo potaknuti umjetnike da pronađu svoje galeriste, želimo potaknuti galeriste da pronađu svoje umjetnike i da svi zajedno nađu kolekcionare, tj. kupce; da se stvori lanac zdravog odnosa koji je preduvjet za izgradnju tržišta umjetnina, poručio je Tomičić.


Naš istaknuti kipar Hrvoje Dumančić na tom je sajmu treći put:


- Prvenstveno želim podržati Art Zagreb i sretan sam da Zagreb dobiva jednu takvu manifestaciju. Mislim da bi takvih događanja trebalo biti više i da bi se umjetnici trebali još više okupljati i stvarati neku novu publiku, ustvrdio je Dumančić

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!