Pitali smo građane: Jesu li nogometaši preplaćeni?

09.02.2022.

13:19

Autor: Kod nas doma/HRT

Mali razgovori na zagrebačkom Dolcu: Jesu li nogometaši preplaćeni?

Mali razgovori na zagrebačkom Dolcu: Jesu li nogometaši preplaćeni?

Foto: Kod nas doma / HRT

Ekipa HTV-ove emisije "Kod nas doma" provjerila je što građani misle: jesu li nogometaši preplaćeni?

- Ako je jedan nogometaš počeo svoju karijeru oko treće godine, a roditelji su ga financirali i maksimalno se istrošili, i on je dao sve od sebe i netko ga je zamijetio pa se pokazao dobrim, on za mene nije preplaćen. On vrijedi sav taj novac koji se za njega da, kaže Marica Ćosić, prodavačica na zagrebačkom Dolcu.

- Ne smatram da su nogometaši ili sportaši preplaćeni. Koliko para, toliko muzike. Na primjer, ovaj naš mali Joško Gvardiol, nema tih "para" da ga mogu kupiti, mali je talent, vidi se da će od njega biti čudo, dodaje Ivana Božiković, prodavačica na zagrebačkom Dolcu.

Jedan od kupaca na Dolcu također smatra da nisu preplaćeni.

- Neka zarađuju, neka uzmu koliko god mogu, oni rade do 35. godine, dodao je.

Ćosić je dodala da "Luka Modrić vrijedi sve i jedan novčić koji je zaradio, on nije preplaćen, on vrijedi i više nego što dobiva".

- Jasno je da treba biti talent za to da bi postao vrhunski nogometaš, da je tu puno odricanja i rada, sve je to meni jasno, ali preveliki novci se tu vrte, rekao je kupac na Dolcu.

- I ja bi voljela da znam igrati nogomet i da me netko kupi, da dobijem pustu lovu, nego da moram raditi ovdje na Dolcu i po kiši i po snijegu i po suncu. Svaka im čast, to se treba roditi, samo naprijed, zaključila je Ivana.

Pogledajte video:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!