Remi: Nakon osam albuma više ne želiš one 'prvoloptaške' rime

25.02.2022.

07:56

Autor: Kod nas doma/HTV

Mirela Priselac Remi

Mirela Priselac Remi

Foto: Kod nas doma / HRT

Mirela Priselac, javnosti poznatija kao Remi i pjevačica Elementala, dvije godine nakon pandemijskog albuma "Ilica" sa svojim bendom izbacila je novi singl "Dvojka". Kombinacijom elemenata koji donose pozitivnu energiju Elemental je ovom pjesmom donio dašak vedrine i optimizma u veljaču 2022.

- Mi smo društvene životinje, volimo s nekim podijeliti dobro i zlo, popričati – nije ova dvojka iz pjesme nužno ona romantična dvojka, mislim da svi uvijek prvo pomisle na to – prijatelj, prijateljica, kućni ljubimac… Ta dvojka nama jako dobro paše, pogotovo u ovo vrijeme izolacije kada smo svi bili nekako osamljeni, kaže Remi kojoj su u pandemiji najviše nedostajali kontakti s publikom i svirke.

- Nedostajalo mi je i društvo ljudi iz benda, i publika i pozornica, dodaje.

Nakon dvogodišnje stanke u maloj dvorani Doma sportova ponovno su odjekivali ritmovi glazbe, a među mnogim poznatim imenima nastupio je i Elemental.

- Prošli tjedan smo bili u Domu sportova – odmah veliko, trema me prala i mislila sam si 'pa što nismo mogli neki manji klub ili nešto, klecala su mi koljena od prvog trenutka, kaže Remi kroz smijeh.

Osim što je pjevačica Remi je i autorica brojnih tekstova, a objavila je i zbirku poezije "Masarykova". Kaže kako se njezin kreativni proces pisanja pjesama za bend i poezije dosta razlikuje.

- Kad pišem za uglazbljivanje, onda je tu prisutna rima. Kad pišem poeziju, onda je to slobodan stih i pustim da to ide nekim tijekom svijesti. Ne popravljam puno kada pišem poeziju, jer volim da to bude spontano i nesputano. Dok pišem za Elemental, onda baš 'brusim', jer nakon osam albuma više ne želiš one 'prvoloptaške' rime, želiš neku rimu koju dosad još nisi iskoristio. Međutim, neću lagati da nisam iz poezije derivirala nešto za Elemental, pogotovo kad 'zagusti', smije se Remi.

Za sebe kaže kako ono što nudi publici na pozornici i na svojim albumima nije daleko od onoga kakva je zaista u privatnom životu.

- Naravno, kad pišem onda malo nešto 'ugurujem' u neku dramu, jer nitko ne želi slušati pjesme o normalnom životu, ali je to možda nekih pet posto, kaže.

Remi se često povezuje s aktivizmom i borbom za prava onih koji su potlačeni i različiti – ističe kako joj je to jako bitno.

- Ponosim se što smo, nakon toliko godina, i dalje uspjeli zadržati tu nit aktivizma u svojim pjesmama. Elemental ima i onih drugih, intimnih i veselih pjesama, ali bitno mi je da nismo odustali od toga unatoč uvjetima i zemlji u kojoj živimo. Uvijek govorim da muzika ne može promijeniti svijet, ali može dati 'soundtrack' toj nekoj maloj, osobnoj revoluciji, da ljude potaknemo i osvijestimo, zaključuje. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!