Svjetlosni show i house party za rođendan Nikoli Tesli

10.07.2021.

12:04

Autor: HRT/I.B.

Memorijalni centar "Nikola Tesla" Smiljan

Memorijalni centar "Nikola Tesla" Smiljan

Foto: Robert Anic / PIXSELL

U Gospiću će se večeras u povodu 165. godišnjice rođenja Nikole Tesle održati događanje Tesla Power of Lights. Tom prigodom u atriju Kulturno informativnog centra uz slobodan ulaz nastupit će house legende - DJ-i Ian Pooley i Felver.

Hrvatska i svijet obilježavaju danas 164. obljetnicu rođenja jednog od najvećih svjetskih umova Nikole Tesle, a u njegovu rodnom gradu Gospiću za vikend je pripremljen pravi spektakl.  Nakon što padne mrak, u Gospiću se održava manifestacija naziva Tesla power of Lights na glavnom gradskom trgu.

Posjetitelji će moći zamisliti tu munjevitu noć davne 1856. godine kada je Tesla rođen u malom selu Smiljanu kraj Gospića.

U sklopu svjetlosnog spektakla posjetitelji će moći vidjeti laser show, izvanredne svjetlosne efekte koji će prošarati nebo sve do Smiljana, a sve zgrade u kojima je Tesla živio ili radio bit će posebno osvijetljene u večernjim satima. Na trgu će biti postavljen Interaktivan panel pomoću kojeg će djeca laserom bojiti sprave u parku.

Novoizgrađeni Trg Nikole Tesle odlična je pozornica za održavanje bilo kakvih programa posvećenih ovog svjetskom izumitelju pa će tako u 21 sati ispred novoizgrađenog Trga Nikole Tesle modni dvojac ELFS održati promociju T- shirt majica- ltd edition From Smiljan by ELFS.

Posjetitelje očekuje zanimljiva plesna točka Traumatic Lights-led acro duo i Laser show, nakon čega će u atriju KIC-a uslijediti house party s velikanima elektronske glazbe.

Ian Pooley i Marijan Felver

Ian Pooley i Marijan Felver

Foto: Forty love / Masters

Ian Pooley i Felver - DJ legende nastupit će u subotu u atriju KIC-a uz slobodan ulaz

Snaga svjetlosti svima nam je poznata – ona poboljšava atmosferu, raspoloženje i doživljaje. Bez svjetlosti i struje, ne bi bilo ni javnog izvođenja glazbe, pogotovo one elektroničke. U čast genija Nikole Tesle, njegov 165. rođendan bit će proslavljen i cjelovečernjim plesom Tesla Power of Lights u atriju KIC-a u Gospiću u subotu od 22 sata uz slobodan ulaz.

Kako i priliči, nastupit će legenda svjetske house scene Ian Pooley, čovjek već toliko udomaćen u Hrvatskoj da je postao sinonim za dobru zabavu. Iza ovog berlinskog DJ-a su više od dva desetljeća bogate karijere, nastupi diljem svijeta, bezbrojna izdanja, kao i remixevi za izvođače poput Daft Punka, Deee-Lite i Carla Coxa te uvijek svježi materijali obogaćeni novim trendovima. Veliki prijatelj Hrvatske Ian Pooley nastupio je u našoj zemlji više od 50 puta, no svirati ovdje, kako sam priznaje, i dalje mu je vrlo uzbudljivo. Pogotovo u ovom trenutku nakon gotovo godinu i pol pauze u nastupima zbog pandemije.

I u Gospiću će s njim nastupiti njegov stari prijatelj Felver, jedan od pokretača domaće elektroničke scene. Već 30 godina popularni Felver donosi najbolje plesne zvukove kao DJ, ali i promotor te organizator glasovitih projekata kao što su Stereo Studio i Stereotip. Ovaj legendarni dvojac jamac je sjajnog provoda u posebnoj prigodi u Gospiću. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!