12:20 / 29.04.2021.

Autor: Klaudija Modrić Plantarić/Vijesti iz kulture/V.M./HRT

100. godina Ivana Kožarića obilježena u Rijeci

Izložba „Odletjeti u eter ili ostati na Zemlji"

Izložba „Odletjeti u eter ili ostati na Zemlji"

Foto: Vijesti iz kulture / HRT

Riječki Muzej moderne i suvremene umjetnosti obilježio je ovogodišnju stotu obljetnica rođenja jednog od najistaknutijih hrvatskih umjetnika - Ivana Kožarića

Izložba je postavljena u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti u sklopu programske završnice projekta Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture, a obišla ju je ekipa Vijesti iz kulture:

Sedamdesetak izloženih radova Ivana Kožarića, od crteža i skulptura do slika i tkanina nastalih u razdoblju od pedesetih godina prošloga stoljeća do početaka 2010., zauzelo je zidove i podove riječkoga Muzeja moderne i suvremene umjetnosti. Izloženi radovi imaju fokus na odnos umjetnika prema prirodi, duhu i materiji.


Izložba jednog od najistaknutijih hrvatskih umjetnika, koji je preminuo u studenom prošle godine, a koji je iznad svega slavio život i druženje, otvorena je bez publike, no organizatori ističu kako je uveličala posljednji tjedan službenoga zatvaranja manifestacije Rijeke 2020 - Europske prijestolnice kulture.


Za posjetitelje izložba je otvorena svaki dan od 12 do 19 sati, cijena ulaznice je 20 kuna dok umirovljenici i djeca do 7 godina imaju besplatan ulaz.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!