17:31 / 08.02.2021.

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/HRT

Kazališni kutak: 'La traviata', 'Neprijatelj naroda' i 'Avijatičari'

La Traviata

La Traviata

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

U novom izdanju Kazališnog kutka emisije Dobro jutro, Hrvatska najavljujemo večerašnju premijeru Verdijeve opere 'La Traviata' u riječkom HNK, sutrašnju drame Damira Karakaša 'Avijatičari' u zagrebačkom &TD-u, a osvrćemo se i na već izvedenu premijeru Ibsenova 'Neprijatelja naroda ' u ZKM-u.

'La Traviata' u HNK Ivana pl. Zajca, Rijeka


U riječki HNK ponovno stiže popularna Verdijeva 'La Traviata', i to pod ravnanjem Valentina Egela i u režiji Marina Blaževića. U glavnoj će ulozi nastupiti operna prvakinja Anamarija Knego.


- Zbog recesije će se ove godine publici izaći ususret na način da se svaki mjesec jedna do dvije popularne predstave mogu pogledati po popularnim cijenama, a u veljači je to upravo - 'La Traviata', poručuju iz HNK Rijeka.


Uoči večerašnje premijere naša je ekipa bila u riječkom teatru gdje su detalje o novoj operi doznali od intendanta Marina Blaževića, operne prvakinje Anamarije Knego i opernog prvaka Aljaža Farasina:

Karakašovi 'Avijatičari' premijerno u zagrebačkome Teatru &TD


Prva ovogodišnja premijera Teatra &TD je drama 'Avijatičari' autora Damira Karakaša i redateljice Tamare Damjanović čija će se premijera održati u utorak, 9. Veljače, u Velikoj dvorani &TD-a, a reprizne izvedbe na rasporedu su 10., 11. i 12. 2. u 20sati. 


- Slojevitu dramu autor je pisao 6 godina, a na scenu je donose Doris Šarić Kukuljica koja se nakon 15 godina vraća na &TD-ovu pozornicu, Ozren Grabarić kojemu je ovo prva uloga u &TD-u te zaštitna lica mnogih &TD-ovih predstava, glumci Sven Jakir i Robert Španić, najavljuju iz kazalište.


Uoči premijere naša je ekipa posjetila Tatar &TD i razgovarala s redateljicom Damjanović te glumcima Jakirom i Španićem:


Nakon premijere Ibsena: redatelj Penović i glumac Prezdirc


Nakon što otkriva da je zbog zagađene vode kupalište koje prehranjuje čitav grad izvor zaraze među posjetiteljima, doktor Thomas Stockmann kreće u bitku za popravak vodovoda – tako počinje slavni dramski tekst Henrika Ibsena 'Neprijatelj naroda' o kojem smo nakon nedavne premijere u ZKM-u u studiju emisije Dobro jutro, Hrvatska razgovarali s redatelje Ivanom Penovićem i glumcem Adrianom Prezdircom:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!