12:26 / 25.11.2021.

Autor: Kod nas doma/HTV

Gdje se u Sarajevu mogu pojesti najbolji ćevapi? Odgovor potražite u filmu Danisa Tanovića

Glumica Anja Matković oduševila je svojom glumom u filmu oskarovca Danisa Tanovića "Deset u pola"

Glumica Anja Matković oduševila je svojom glumom u filmu oskarovca Danisa Tanovića "Deset u pola"

Foto: Kod nas doma / HRT

Glumica Anja Matković oduševila je svojom glumom u filmu oskarovca Danisa Tanovića "Deset u pola", a već se imala priliku pokloniti publici zagrebačkog Filmskog festivala. Anja kaže kako je publika ZFF-a odlično prihvatila film. 

- Doživjeli smo ovacije na sceni, nevjerojatno. Budući da je publika ZFF-a nekako više orijentirana artističkim filmovima, a ovo je ipak komedija komercijalnijeg tipa, nismo očekivali ovakvu reakciju publike. Bilo je predivno i bili smo puni, što je nakon dugo vremena bilo prekrasno iskustvo, priča.

Film je snimljen u samo 21 dan, s vrlo malo financija, ali puno duha i odličnog bosanskog humora. Raditi na njemu, kaže Anja, bilo je divno iskustvo.

- Jako brzo snimanje, sa skromnim budžetom, ali to se ni u jednom momentu nije osjetilo. To je jedna punokrvna bosanska komedija, prepuna pravog sarajevskog humora. S druge strane progovara i o nekim vrlo važnim životnim pitanjima – prijateljstva, obiteljskih odnosa, ljubavi, ostati na ovim prostorima i boriti se, ili otići van i početi ispočetka. Uz sve to, progovara o vrlo važnoj činjenici za grad Sarajevo, a to je gdje se mogu pojesti najbolji ćevapi!, s osmijehom kaže Anja koja u filmu glumi Zagrepčanku i food blogericu, koja u Sarajevo dolazi s agendom da riješi misterij - gdje se u Sarajevu mogu pojesti najbolji ćevapi.

Proizvesti dobar humor najteža je filmska i kazališna forma, smatra Anja.

- Nasmijati dobro ljude, mislim da je izrazito teško. Ali eto, Bosancima i Sarajlijama to jako polazi za rukom. Oni su vrlo duhovit narod. Sjajno to rade, zaključuje Anja.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!