'Hrvatska Shakira' se zaljubila u Lijepu Našu

23.12.2021.

10:51

Autor: Ivana Vilović/Dobro jutro, Hrvatska/HRT/D.D.

Hrvatska „Shakira" - argentinka u potrazi za krojenima

Hrvatska „Shakira" - argentinka u potrazi za krojenima

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

Hrvatska „Shakira" - tako nazivaju Mariu Florencu Celani koja je u potrazi za svojim hrvatskim korijenima tek prije nekoliko godina iz Argentine došla u Hrvatsku, a mnogi je se sjećaju po upečatljivim nastupima u posljednjoj sezoni showa "The Voice"!

- Dolazim iz Patagonije na jugu Argentine, tamo sam odrasla, ali sam rođena u Mar del Plati, to je grad blizu Buenos Airesa. Korijeni su mi iz Jablanca, to je mali otok preko puta Raba, moji pradjed i prabaka su bili Hrvati, oni su otišli nakon prvog rata. Malo sam Hrvatica, malo Argentinka, priča Maria Florencia Celani.


Roditelji joj nikad nisu naučili Hrvatski, Maria Florencia je došla u Hrvatsku i ponovno počela učiti hrvatski jezik.


- Ja se trudim stalno, sada mi ide bolje, mama nešto razumije, tata ne, ali on izmisli, nasmijano će Flor.


Maria Florencia je došla u Hrvatsku tako što ovdje počela studirati.


- Dobila sam stipendiju, studirala sam četiri semestra na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Zbog podrijetla sam odlučila doći tu, uvijek sam htjela doći u Europu, imala sam ovu priliku, došla sam tu i ostala, objašnjava.


Flor je nastupala u posljednjoj sezoni showa "The Voice", dečko i prijatelji su joj pomogli s prijavom jer kaže da joj je na početku hrvatski bio težak. Na show se prijavila kada je tek učila jezik, a odmah je morala početi pjevati pjesme na hrvatskom što kaže da je bilo izazovno.


- Bodrili su me moji u Argentini, to mi je bilo iznenađenje, bili su baš sretni, uvijek su bili sa mnom, to je važan dio u životu pogotovo kad se baviš pjevanjem, ističe Maria Florencia.


"The Voice" joj je otvorio vrata u svijet glazbe kojom se i dalje bavi.


- To je bio kao trampolin. Sada radim s producentima Ton tone Music, to je producentska kuća, na tome radimo, i na novom glazbenom spotu, otkrila je i rekla kako se glazbom bavi već dugo vremena.


- Kad sam imala 15 godina rekla sam "mama, tata, ja ću to" i oni su rekli može. Moj djed je bio glazbenik, tako da s time odrasla, oduvijek sam pjevala, kaže Flor.


Prije showa "The Voice" nastupala je po obali tijekom sezone, a Opatija i Istra posebno su joj se svidjele. Kaže kako je do sada s Hrvatima imala super iskustva, a jedina stvar na koju se još nije naviknula je hladnoća.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!