"Kako misliš mene nema?“ živi punih 14 godina

14:54 / 30.04.2021.

Autor: Kod nas doma/HTV

Prizor iz predstave "Kako misliš mene nema"?"

Prizor iz predstave "Kako misliš mene nema"?"

Foto: Kod nas doma / HRT

Prije 14 godina po prvi puta izvedena je predstava "Kako misliš mene nema?“, koju je Filip Juričić do danas izveo 450 puta. Ova hit predstava Teatra Exit u režiji Ivice Boban osvojila je niz nagrada, a Filip Jurčić i Amar Bukvić oduševljavaju publiku igrajući niz maštovitih likova iz svakodnevnice.

- Jako puno vremena je prošlo, i puno toga smo i mi prošli s tom predstavom, kaže Filip Jurčić za Kod nas doma i dodaje kako je struktura predstave vrlo čvrsta, te da nije bilo puno promjena.

- Ono što je najljepše jest da je ona i dan-danas aktualna i da ju publika lijepo prihvaća. Došle su nove generacije koje i dalje prepoznaju tu priču, kaže.

Predstava je popularna kako među srednjoškolcima, tako i kod starije populacije.

- Prošli smo i kod različitih generacija, a i u različitim hrvatskim gradovima i regiji. Uvijek uspijemo uhvatiti ljude u svoj 'mlin' i velik dijapazon ljudi nam je znao doći i čestitati, kaže Filip i dodaje kako su predstavu radili bez teksta, već su improvizirali.

- Redateljica bi nas ostavila i rekla da napravimo neke materijale. Činilo nam se da nam nije išlo, iako smo imali fragmente koji su bili jako dobri, priča Filip i dodaje da su bili na korak od odustajanja.

No, nakon što im je redateljica pustila audio snimke s proba, shvatili su da su napravili dobar posao.

- Onda je došla Ivica Boban, koja je od rasutog materijala napravila veliku stvar i uspjela to sve posložiti u jednu priču koja 'štima'.

Iako je sve stavljeno na pauzu radi pandemije, predstava se konačno vratila na kazališne daske.

- Bit će zanimljivo, i ovima koji su ju već gledali, sigurno ćemo imati inspiracije i biti će novih momenata i stvari, dođite, poziva Jurčić.

Pogledajte razgovor:


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!