Tradicionalni je uskrsni kolač pinca, a mnogi od nas vole je vidjeti na blagdanskom stolu. Tea Mamut, poznata splitska slastičarka, u emisiji Kod nas doma pokazala je kako se priprema malo drukčija verzija ovog kolača – vege pinca!
31.03.2021.
12:23
Autor: Kod nas doma/HTV
Tradicionalni je uskrsni kolač pinca, a mnogi od nas vole je vidjeti na blagdanskom stolu. Tea Mamut, poznata splitska slastičarka, u emisiji Kod nas doma pokazala je kako se priprema malo drukčija verzija ovog kolača – vege pinca!
Ono što je ključno kod tijesta za pincu jest da se mora stvarno dugo mijesiti – otprilike dvadesetak minuta ručnim mikserom ili pola sata ručno. Tijesto je spremno kad se može rastegnuti kao tijesto za štrudlu.
U slučaju kada recept ne sadržava namirnice na koje smo se inače naviknuli – poput svinjske masti, maslaca ili jaja, postoje određene zamjene.
- Tijesto se apsolutno isto ponaša, nema razlike, kaže Tea.
Umjesto jaja i maslaca/svinjske masti, u tijesto za pincu potrebno je dodati batat i kokosovo ulje. Kad je tijesto gotovo, po želji se može premazati bjelanjkom i posuti šećerom.
U slučaju da preferirate vegansku verziju, umjesto bjelanjka može se koristiti aquafaba – voda od kuhanog slanutka. Aquafabu je potrebno izmutiti pjenjačom ili vilicom, te premazati tijesto; imat će isti efekt kao bjelanjak. Za kraj posuti šećerom.
Pogledajte video:
Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!
Autorska prava - HRT © Hrvatska radiotelevizija.
Sva prava pridržana.
hrt.hr nije odgovoran za sadržaje eksternih izvora