Neobičan život Nevena Ciganovića sa ženom, pet kćeri - i osamdesetak magarica

07.05.2021.

11:22

Autor: Kod nas doma/HTV

Neven Ciganović

Neven Ciganović

Foto: Kod nas doma / HRT

Izvedbama Mozarta, kojima uveseljava svoje stado, Neven Ciganović počinje radni dan. On je, naime, vlasnik farme magaraca.

Prezime Ciganović Nevena je često dovodilo do šaljivih situacija. Naime, biti imenjak poznatog stilista nije zadatak lak. 

Uz karizmatično ime prate ga i tri kćerkice, Nevenovi anđeli. One su Mia, Luna, Orijana, marljive pomoćnice, duhovite i drage superdjevojčice.

Ciganovići uzgajaju magarce zbog iznimno zdravog mlijeka.

-Koristi se za imunitet, za plućne bolesti. Čak su u Francuskoj u 18. stoljeću imali farme magarica pokraj sirotišta, gdje su bila nezbrinuta djeca koja su ostala bez majki, i tu djecu su direktno stavljali pod magareću sisu i tako su zapravo ta djeca uspjela preživjeti. Mlijeko najviše ljudi kupuju za djecu, znači za dišne probleme, za probleme s imunitetom. Nakon toga dolaze odrasli sa svojim problemima, čak i onkološki bolesnici koji idu na kemoterapije jer magareće mlijeko im veoma pomaže poslije tih kemoterapija, imaju manje mučnina i jednostavno to lakše prebrode, kaže Neven.

Zajednički rad zbližava ih kao obitelj, koja broji još dvije male sestrice i mamu Katarinu. Tako naš Neven sretno živi sa šest članica obitelji i osamdesetak magarica. Koliko je to ženske energije?

- Imam pet djevojčica, jednostavno je lijepo s njima, lijepo je imati puno djece. Svaki dan je nešto novo, svaki dan gledamo nekakve nove gluposti, nekakve nove radosti – nijedan dan nije jednostavan, nije dosadan, stalno se nešto događa – baš je super! kaže Neven.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!