11:38 / 30.03.2021.

Autor: Kod nas doma/HTV

"Demo snimke prvo puštam svojim učenicima"

Božidarka Matija Čerina

Božidarka Matija Čerina

Foto: Kod nas doma / HRT

Božidarka Matija Čerina uspješna je glazbenica koja pjeva u čak tri benda. No, glazba nije njezina jedina ljubav. Završila je Likovnu akademiju, a svoje dvije ljubavi – glazbu i likovnu umjetnost, spojila je u radu s djecom s teškoćama u razvoju. 

Naime, Božidarka je učiteljica likovnog i razrednica 8. razreda u Centru za odgoj i obrazovanje Rijeka. U njezinom radu s djecom uvijek je veselo, a uvijek je prisutna i glazba.

- Volimo pjevati i crtati, slušamo muziku – veselo nam je, kaže njezina učenica Adrijana Kujaj.

- To ne shvaćam kao rad, više mi je to užitak, s osmijehom priča Božidarka, čiji je školski sat uvijek pun radosti.

- Lijep je osjećaj ustati ujutro i ne reći: 'Joj, danas moram ići na posao', nego imati planove što s njima taj dan napraviti. Što god ja smislim, ispadne nešto skroz deseto, jer oni su toliko puni ideja, da im se ne može reći ne. Njihova ideja se mora prihvatiti i ostvariti, jer uvijek ispadne puno bolje nego što bih ja napravila, kaže Božidarka za svoje učenike, koji su joj istovremeno i najveći kritičari, ali i najveća podrška.

Upravo su njezini učenici prvi kojima njihova Bogica pušta svoje demo snimke.

- Oni su jako iskreni – ili je nešto super ili nije. Zapravo na taj način odlučujem i o pjesmama. Kad kažu da im je pjesma odlična i počnu ju pjevušiti, znam da je to – to, objašnjava Božidarka, te dodaje kako njezini učenici moraju sve znati i kada radi glazbeni spot.

- Nikad im nije u potpunosti dobar, jer oni nisu u njemu. Uvijek pitaju: 'Kad ćemo mi biti u spotu?“, kaže.

Upravo zato Bogica je odlučila kako će u sljedećem spotu sudjelovati i njezini učenici.

- Želim ispuniti njihovu želju, i pokazati koliko su oni divni – želim da svi vide ono što ja vidim, s osmijehom objašnjava Božidarka.

U spotu će sudjelovati i ostali razredi, a njezin 8. razred tako će, prije rastanka i odlaska u srednju školu, sa sobom ponijeti najljepšu uspomenu na ove vesele dane.

- Bit će mi jako teško, mislim da će biti puno suza. Stvarno sam ih jako zavoljela, još se psihički pripremam za taj dan. Iako mislim da ću, i kad budu srednja škola, stalno provjeravati jesu li dobro. Nećemo se mi razdvojiti baš tako lako, zaključuje Bogica.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!