11:02 / 02.04.2021.

Autor: Kod nas doma/HTV

"Stambeno pitanje" na kazališnim daskama

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Kod nas doma / HRT

Stambeno pitanje izvor je mnogih nesporazuma i prevrata u životu, pa tako i u kazalištu. Na daskama Pučkog otvorenog učilišta u Velikoj Gorici sprema se premijera predstave "Stambeno pitanje", koja će se održati 14. travnja. Predstava je rađena po komediji Snježane Babić Višnjić, u režiji Ivana Lea Leme.

Predstava prati dva bračna para s neriješenim stambenim pitanjem, koji se krvnički bore oko naslijeđenog stana.

- Verbalni tango, nadmudrivanja, svađanja, razuvjeravanja i sirove strasti, opisuje predstavu Lemo.

- Moji roditelji su rješavali stambeno pitanje u prašumi izvitoperenog komunizma i inflacije, a ja sam rješavao stambenog pitanje nakon 10 podstanarskih stanova u ovom poraću i pretvorbama, kaže Lemo.

- Doslovno plačem od smijeha u nekim trenucima koliko nam je zabavno i smiješno, kaže glumica Anita Matić Delić.

- Raditi s Lemom je super, zato što Lemo nije normalan, ali pozitivno, kaže Mia Krajcar.

U doba epidemije počeli smo još više cijeniti odlazak u kazalište, a redatelj i glumci kažu kako uživaju u svakom trenutku svog posla, te da ne mogu zamisliti svoj život bez kazališta.

- Kukom i motikom, puškom i tenkom, branio bih pravo da radimo u kazalištu. Do jedne granice nam mogu stavljati mjere, a onda je borba. Ne mogu zamisliti život bez kazališta, zaključuje Lemo.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!