09:51 / 03.04.2021.

Autor: Kod nas doma/HTV

Boris Novković - novi album, a stiže i četvrto dijete

Boris Novković

Boris Novković

Foto: Kod nas doma / HRT

Poznati glazbenik Boris Novković nedavno je izdao novi singl "Pun mjesec, ti i ja". Kaže da se u posljednje vrijeme odlučio okrenuti malo opuštenijim temama.

 - Prije nisam uopće razmišljao o tome što pišem, pisao sam za sebe, da meni bude dobro. Onda uđeš u glazbenu industriju i počneš sve više kalkulirati. Prođe mnogo godina i onda shvatiš da se bolje vratiti u mladost i zezati se kao prije, smije se Novković, koji je na sceni uvijek opušten i što se tiče svog modnog izričaja.

- Ako ste vidjeli moja posljednja 4 spota, u svakom imam običnu crnu majicu i isprane traperice - shvatio sam da se tako najbolje osjećam. Gitara je zapravo moj ukras, kaže.

Ovog proljeća izlazi njegov novi album, na kojem će se naći i malo ozbiljnije pjesme poput "Moj grad", posvećene ranjenom Zagrebu. Ipak, pozitiva i optimizam ostaju glavna nit vodilja albuma.

- Svi živimo u dosta 'zeznutim' vremenima, i nije lako, ali moje zadovoljstvo dolazi iz mene samoga. Iskoristio sam ovo iskustvo da se povežem sam sa sobom i pronađem u sebi neku pozitivu. Generalno, ne mogu više pisati one klasične ljubavne tekstove – danas mi više odgovaraju neke opće teme pozitivnih poruka, objašnjava.

Osim uzbuđenja zbog izlaska novog albuma, Novković je uzbuđen i zbog prinove koja uskoro stiže u obitelj – postat će otac četvrti put. Kaže da je uzbuđenje zbog iščekivanja i dalje veliko te kako se i njegova ostala djeca tomu veoma vesele.

- Ja sam bio jedinac, a sada sam se na neki način 'multiplicirao' za sve ono što mi je nedostajalo, priča Novković u šali.

Kaže kako je sport iznimno važna karika njegova života – nekad je to bio nogomet, a danas trenira borilačke vještine koje su mu velika ljubav. Sport je sigurno jedan od razloga zbog kojih se može pohvaliti mladolikim izgledom, ali kaže da je za to zaslužan i njegov 'istraživački' duh.

- Ja sam od onih što puno istražuju život. Mislim da kad puno istražuješ, živiš život punim plućima i ne dopuštaš si da se posve opustiš, zaključuje Novković.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!