Petrinjski glazbenik: Građani su klonuli duhom, prepušteni su sami sebi

30.03.2021.

10:49

Autor: Kod nas doma/HTV

Petrinjski Band Aid nedavno je objavio pjesmu posvećenu svom gradu

Petrinjski Band Aid nedavno je objavio pjesmu posvećenu svom gradu

Foto: Jurica Galoic / HRT/PIXSELL

Petrinjski Band Aid nedavno je objavio pjesmu "Glavu gore" posvećenu svom gradu stradalom u razornom potresu, kako bi unijeli dašak optimizma u ovo teško vrijeme.

Ivan Radošević, član benda, za emisiju HTV-a Kod nas doma kaže kako se dva i pol mjeseca nakon potresa ništa bitno nije promijenilo, građevine su i dalje u istom stanju, a ljudi su prepušteni sami sebi.

- Malo je vjerojatno da će se u skorije vrijeme nešto popraviti, duh građana klone, a optimizam je negdje u daljini.

Ideja za pjesmu došla je spontano, u jednoj šetnji gradom i pogledom na depresivne sugrađane, a pjesma ima i humanitarnu notu – naime, svi članovi i sudionici odrekli su se autorskih prava.

- Krenuli smo sa stavom da glazbom dignemo duh građana i da humanitarno djelujemo - nadamo se da smo uspjeli u tome, barem tako pokazuju njihove reakcije, kaže.

- Refren smo 'sklepali' Saša, Zoran, Bojan i ja, jednu večer smo ju uglazbili, a nakon toga je uslijedilo snimanje bas gitare i vokala, priča Ivan i dodaje kako su svi članovi tima, njih dvadesetak, Petrinjci.

- Petrinja je i inače jedan umjetnički grad, samo što to ne dolazi do izražaja, dodaje.

Kako bi se život u Petrinji pokrenuo i nastavio, Ivan smatra da se moraju svi ujediniti i biti jaki.

- Zidine koje su srušene – budemo ih već sagradili, i naši preci su gradili, neki već treći put grade kuću. Ali dok god smo skupa – uspjet ćemo, poručuje.

Pogledajte video:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!