13:19 / 24.03.2021.

Autor: Kod nas doma/HTV

Košarica od toaletnog papira, vijenac od ljuski od jajeta

Jednostavni uskršnji ukrasi

Jednostavni uskršnji ukrasi

Foto: Kod nas doma / HRT

Floristica Letizia Zadravec za emisiju HTV-a Kod nas doma otkrila je na koje sve načine možemo uljepšati i razveseliti svoje domove, te je napravila nekoliko uskršnjih dekoracija.


- Najlakše je otići u dućan i kupiti neku košaricu, ali mislim da je ljepše napraviti nešto svoje, kao što je i ljepše ispeći kolač, smatra Letizia.

Tako je pokazala kako na jednostavan način napraviti košaricu od - toaletnog papira.

- Bitno je da se napravi dovoljno rano, da se stigne posušiti. Čitava mudrost ovog uratka je smočiti papir dovoljno da se listovi papira slijepe, a onda treba pričekati da se to posuši, kaže Letizia, koja je listiće papira, pomoću štrcaljke za vodu, "lijepila" na balon.

- Što više slojeva papira, to će posuda biti bolje kvalitete, savjetuje. Nakon što se papir posušio, treba probušiti balon i pomoću škara oblikovati posudu u željeni oblik, primjerice kao ljusku od jajeta. Veće posude mogu poslužiti kao košarice za jaja, mahovinu ili neki aranžman, dok se manje mogu iskoristiti kao svijećnjaci za lučice i slično.

Još jedna zanimljiva dekoracija je i vjenčić od ljuski od jajeta i kartonske kutije od jaja. Letizia je izrezala kartonsku kutiju na manje nepravilne komadiće, te ih zajedno s ljuskama lijepila na vijenac pomoću vrućeg ljepila. Kako bi vijenac izgledao svečanije, dodala je i perje točkastih kokoši, a cijeli vijenac može se i pošpricati željenom bojom te tako prilagoditi svakom domu.

- Sve je iskorišteno, materijal je recikliran, a vijenac je razgradiv i ekološki, ističe Letizia.

Pogledajte video:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!